Ica vill aldrig mer se hundar i varma bilar – bygger hundgårdar utanför affären

Jag älskar sommar och sol! Men med den härliga värmen kommer också massor av tråkiga nyheter från hela landet. 

Varje år läser vi om hundar som lämnats i varma bilar när husse eller matte är inne i affären. 

Det är förstås livsfarligt för hundarna att sitta där i den extrema hettan. Därför kommer den här nyheten som en extremt positiv överraskning! 

© Imgur

På Ica Maxi i Östersund har man nu nämligen tagit ett viktigt och fantastiskt beslut. 

För att skydda sina hundar mot sommarvärmen har butiken fixat hundgårdar. I de fyra gårdarna kan hundarna få vatten och en plats i skuggan för att svalka av sig när husse och matte är och handlar. 

Under torsdagen la butiken upp bilder på hundgårdarna på sin Facebook-sida – och nu kärleksbombas den lokala butiken från hela landet. I skrivande stund har över 30 000 personer gillat bilderna och meddelandet från affären. 

– Tanken är att ni ska kunna lämna era hundar i en av gårdarna så att dom får frisk luft och skugga. Det finns även tillgång till vatten precis bredvid. Det finns karbinhakar så man kan stänga, och vill ni låsa om era hundar så kan ni ta med eget hänglås, skriver affären på Facebook-sidan.

© Flickr

Bland kommentarerna hyllas butiken för sitt initiativ. Samtidigt hoppas många att fler butiker ska ta efter – i hela landet. 

– Wow vilket intiativ. Tänk om mer butiker kunde hänga på, skriver en person. 

– Fler borde följa erat exempel, skriver en annan. 

Butikschefen Daniel Faxing förklarar: 

– Det är till viss del efter kundernas önskemål – det är många som är oroliga för andra kunders hundar. Det är en hel del som kommer in och säger att det sitter hundar i bilar och då får vi ropa ut registreringsnummer, säger Faxing till Aftonbladet.

Nu hjälps vi åt att dela detta så att fler affärer i hela Sverige kan hjälpa till och göra samma sak för våra hundar! 

Publicerad av Newsner Djur.