ICA vill inte se ensamma hundar i bilen. Nu hyllas deras fina lösning av tusentals.

De flesta blir nog glada när solen och värmen kommer. Men det är inte alla som gillar att ligga och steka i solen. Ica Maxi i Kristianstad hyllas nu av tusentals människor efter att ha satt upp en tält, vattenskålar och tuggben till alla hundar som väntar utanför affären.

På en skylt i tältet står: ”Behöver din vän skugga? Här kan era fyrbenta vänner få skugga och vila”.

– Vi ville göra något för hundarna så att de slipper lida och sitta instängda i en bil, säger Linda Backström, marknadschef på Maxi Kristianstad, till Aftonbladet.

Personalen tog en bild på tältet och skylten och la ut på sin facebooksida i förra veckan med texten ”Lämna inte din hund i bilen, låt din vän ligga i skuggan utanför butiken!”. Nu har inlägget gillats och delats av tusentals människor.

Varje sommar dör många hundar efter att ha lämnats ensamma i varma bilar. En sommardag kan temperaturen snabbt nå upp till dödliga höjder, även om rutorna är nervevade.

Ica:s hundtält hyllas på nätet, men många varnar samtidigt för faran med att lämna hunden obevakad utanför affären på grund av stöldrisken.

– Men är man två som handlar kan ju en vänta utanför med hunden i tältet medan den andra går in. Alla är välkomna, säger Linda Backström till Aftonbladet.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Metrologerna lovar att sommaren kommer imorgon. Äntligen!!För oss på Maxi i Kristianstad är det viktigt att alla våra…

Posted by Maxi ICA Stormarknad Kristianstad on den 28 juni 2015

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna