Idrottsstjärnan kliver in och frågar efter gammal hund som ingen vill ha – titta nu vilka som kommer ut

Hunden Winter var övergiven och hade hamnat på hundhem. Då fick hon plötsligt en ny husse – i form av en berömd idrottsstjärna.

Och det är allt tack vare Ronnie Stanleys vänliga hjärta och djurvänliga inställning i livet. Han är proffs i amerikansk fotboll och spelar i Baltimore Ravens. När han gick till ett hundhem förra året var det för att adoptera en ny hund – men han hade en mycket speciell förfrågan som smälte hjärtan hos personalen på BARCS Animal Shelter

Winter hade spenderat större delen av sina första sex år i livet i sorgliga och olyckliga situationer. Pitbullen hittades i ett övergivet hus en varm sommardag. Huset hade ingen el och fönstren var stängda. Hon var uttorkad och rädd.

– Hon var där utan mat, vatten eller frisk luft i en hel vecka. Winter hade ätit på väggarna, och det är oklart om det är för att hon var hungrig eller som ett försök att fly, säger Bailet Deacon, kommunikationschef på BARCS Animal Shelter till The Dodo.

Foto: baltimoreanimalshelter.org/

Winter hade också en hängig mage, troligen efter en svår graviditet. Och eftersom hon var fullvuxen trodde de på adoptionscentret inte att det skulle förändras med åren. Och att hon därför kunde bli svår att adoptera bort till en familj. Men det var innan denne fantastiske idrottsstjärna klev innanför dörrarna på hundhemmet.

Foto: baltimoreanimalshelter.org

Ronnie Stanley kom till hundhemmet för att utöka sin familj med ytterligare en medlem. Han hade sällskap av sin flickvän och av en lagkamrat. När de kom fram till receptionen sa Ronnie något som fick dem att höja på ögonbrynen.

– Vi letar efter en hund som varit här länge och kanske inte är så himla adoptionsvänlig.

 

Foto: baltimoreanimalshelter.org

Personalen på hundhemmet bedömer att äldre husdjur, fysiskt ofullständiga hundar eller de som behöver pågående medicinsk behandling som ”inte-så-adoptionsvänliga” och visade Ronnie runt på hundhemmet. Efter ett tag mötte hans ögon Winters.

Hennes hängande mage var ingenting som Ronnie hade något emot, tvärtom. Det gjorde bara att han såg henne som den mamma hon är.

– Tja, det är sånt som kan hända när du får barn, ska Ronnie ha sagt enligt hundhemmets Facebook-sida.

Han var mer intresserad av att få pussar från Winter och ge kärlek till sin nya hund. Vilken fantastisk kille!

Foto: Facebook

Ronnie och hans flickvän skrev på adoptionspappren samma eftermiddag och tog med henne till sitt nya hem. Hundhemmet skrev på sin Facebook-sida:

– Vi är så stolta över att fantastiska killar som Ronnie är sådana fina förebilder för barnen i vår stad.

Tack till dig Ronnie, som ser Winter för den hon är! Nu hoppas jag familjen får ett lyckligt liv tillsammans! 

Foto: baltimoreanimalshelter.org

Visst är det en fin historia? Dela gärna den vidare till andra djurvänner!