Igelkottarnas mamma sparkades ihjäl – då räddade Ewa och Felicia ungarna

Att läsa om sånt här gör mig så jävla förbannad. Hur kan någon människa vara elak mot eller skada en igelkotte? Det övergår mitt förstånd. Stor eloge till flickan som tog hand om igelkottarna när mamman råkat illa ut.

Historien börjar när Felicia, 11, hittade två igelkottebäbisar vid lekplatsen hemma i Märsta. Eftersom de var så små förklarade Felicias mamma Ewa att de skulle låta dem vara eftersom deras mamma borde vara i närheten.

Men senare hittades en ihjälsparkad igelkottshona i närheten. Kvällen innan hade ett gäng ungdomar sparkat på något och grannarna tror att det var igelkotten.

– Vi har många igelkottar i området, och tyvärr är det så att vissa är elaka mot dem. De verkar tycka att det är kul att sparka igelkottar. Men man får inte göra så med djur. Och igelkottar är ju fridlysta!, säger mamma Ewa Rees till Uppsala Nya Tidning.

Efter den hemska upptäckten bestämde sig Felicia och Ewa för att hjälpa ungarna att överleva. De organiserade grannarna som hjälte till och bidrog med bland annat en lastpall med löv som fick bli igelkottarnas nya hem.

När en granne nämnde att igelkottar oftast får mer än bara två ungar påbörjades ett sökande som resulterade i att de hittade fyra till ungar som gömt sig i närheten.

För att hitta ett permanent hem för igelkottarna ringde mamma Ewa runt till flera olika organisationer som tar hand om djur och till sist nappade Skansen på att ta emot ungarna. 

Till de som sparkade igelkottarna har Ewa och Felicia en ett tydligt budskap.

– Sluta sparka på dem som fotbollar. Lämna igelkottarna i fred!

Var med och DELA för att hylla Felica och Ewa som visade upp civilkurage! 

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.