IKEA öppnar dagis för hundar så de inte lämnas i varma bilar. Detta borde vi se till att få i Sverige.

Vi har sagt det många gånger förr, men det tål att upprepas: Hundar ska aldrig lämnas instängda i varma bilar. Varje sommar upprepas dock detta livsfarliga slarv. För att få bukt med problemen erbjöd ICA i Kristianstad vatten och tuggben inomhus till hundarna och detsamma gjorde en restaurang i Österrike. Tidigare incidenter har nu fått IKEA att agera. I dagarna har de nämligen öppnat en alldeles egen avdelning för hundar.

Den nyöppnade avdelningen på ett Ikea i Tyskland är en undanskymd plats där kunderna kan lämna sina fyrbenta vänner om de nu måste in på Ikea och handla. Hundarna får ligga på egna bäddar av konstgjort gräs i skuggan. De har alltid en vattenskål tillgänglig och en säker plats för kopplet. Enligt Ikea är detta ett försök att få folk att sluta lämna sina hundar i varma bilar.

Först ut var alltså ett Ikea i Köln, Tyskland, och initiativet från möbeljätten hyllas stort på sociala medier efter att bilden nedanför började sprida sig på Twitter.

Jag tycker att det verkar vara en strålande idé, och hoppas att vi kan få till något liknande här i Sverige. Om du också tycker det kan du dela vidare och hoppas att vi tillsammans kan få till en förändring här också.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna