Indien tar striden mot djurplågeri – förbjuder import av päls och exotiska skinn

Här kommer ett glädjebesked till alla djurvänner.

De indiska myndigheterna har i dagarna förbjudit importen av diverse pälsar och skinn som används till att göra väskor och kläder.

Bland annat handlar det om räv- och minkpäls samt krokodilskinn, rapporterar Times of India.

Runt om i världen dödas djur för att sedan användas till att göra kläder, accesoarer eller andra produkter. Det kan handla om skinn, betar, fenor eller andra delar på djuren – och oftast sker det också olagligt. 

Men nu har Indien, ett stort exportland gällande kläder, tagit i med hårdhandskarna. Efter påtryckningar från landets djurrättsorganisationer har man nu förbjudit importen av exotiska djurskinn och diverse pälsar och skinn, skriver Times of India.

Landets regering nämner bland annat reptilskinn, så som krokodil, samt diverse pälsar från chinchillor, rävar och minkar oavsett om det handlar om endast en svans eller ett helt djur.

Bildkälla: Shutterstock

Ett av de främsta argumenten är enligt tidningen då dessa djur ofta torteras eller dödas olagligt för att pälsen eller skinnet sedan används i klädindustrin.

”I dag, med så många stiliga och icke-animaliska alternativ som finns på marknaden, så som låtsasskin från orm och krokodil eller låtsaspälsar, finns det absolut ingenting som berättigar att bära djurskinn eller päls”, säger Nikunj Sharma från Indiens PETA-organisation enligt Times of India.

”Djur är inte ett material och vi vill att Indiens regering ser det”.

Det här är ett stort steg mot att allt färre djur ska behöva lida för att människor ska få kläder och andra accesoarer. Dela gärna artikeln med dina vänner så vi kan sprida Indiens fina beslut och förhoppningsvis påverka andra länder att göra det samma.