Ingen förstår varför hunden alltid sitter på taket – när familjen förklarar smälter hela internet

Precis som oss människor så har hundar egenskaper och känslor som får dem att betee sig på ett visst sätt. Men eftersom att de inte talar vårt språk är det inte alltid självklart för alla människor varför en hund gör som den gör. 

En familj i USA fick frågor och till och med klagomål från förbipasserande och grannar för att deras hund ofta sitter på taket. Men familjens svar på varför tystar alla och charmar nu hela internet. 

Efter att förbipasserande upprepade gånger frågat familjen varför deras hund alltid sitter på taket tänkte familjen att det var dags att förklara varför. 

Huckleberry, som hunden heter, gillar att ha koll på omgivningen och vakta sitt hem. På taket har han bra utsikt och tycker därför om att sitta där och spana, precis som sagofiguren Huckleberry Finn, det berättar en användare som delat med sig av bilderna på Reddit.

Foto: Reddit

Nu har familjen satt upp en lapp som fått tyst på frågeställarna, och istället fått alla att smälta: 

”Huckleberry lever upp till sitt namn och har lärt sig att hoppa upp på taket från baksidan. Vi lämnar aldrig honom ensam på gården utan att någon är hemma. Han kommer inte att hoppa från taket så länge du inte lockar honom med mat eller en boll.

Vi uppskattar din oro, men snälla knacka inte på dörren… Vi vet att han är där uppe! Men om ni vill får ni gärna ta bilder av honom och dela med resten av världen.”.

Foto: Reddit

Såhär såg deras skylt ut:

Foto: Reddit

Vilken lurig och klok hund. Klart att utsikten är bäst från taket. Dela gärna om du också tycker att hundar är fantastiska.