Ingen trodde de fanns på riktigt – men nu har den vita giraffen fångats på film

Vi slutar aldrig förvånas över de överraskningar djurriket ger oss.

Nu har de gjort det än en gång – då en vit giraff äntligen fångats på film.

Och den är något av det vackraste vi skådat på länge.

Under en längre tid har rykten gått runt att en vit giraff och hennes bebis setts i  Ishaqbini Hirola-parken i Tanzania. 

Och efter att lokalbefolkningen tipsade personal i den stora nationalparken kunde man för några dagar sedan göra det fantastiska. Att fånga giraffen på film.

Bildkälla: Youtube

Giraffen och hennes bebis lider båda två leucism, en pigmentsjukdom som är medfött hos djur vilken reducerar pigmentet och gör att huden blir vit. Videon på giraffen och hennes barn sprids nu över hela världen – och människor i jordens alla hörn fascineras nu av det vackra djuret.

– Under tiden som vi studerade när det magnifika djure tittade på oss kunde jag inte hjälpa att notera att huden flagnade. Det var tydligt att färgen, särskilt på mamma giraff, inte var lika framstående som på barnet, säger en anställd vid parken enligt Metro.

Enligt den brittiska tidningen sågs en vit giraff för första gången i januari 2016 i Tanzania. Senast en vit giraff syntes var i mars förra året, då i Kenya.

Bildkälla: Youtube

Huruvida det finns fler vita giraffer vet vi inte, men vi kan bara konstatera att de är häpnadsväckande ståtliga. Och jag hoppas för allt i världen att de får leva i frid, utan att komma i kontakt med några rovdjur eller tjuvskyttar. 

I spelaren nedan kan du själv se när den vita giraffen och hennes barn sågs i förra veckan i Tanzania. Så otroligt vackra djur!