Ingen tror valpen klarat fallet från färjan, men då ser seglarna något som rör sig i havet.

Mario Di Meglio var på väg till ön Ischia alldeles utanför Neapel. Med sig på färjan hade han sin nya lilla valp, döpt till Noodle. Men plötsligt hände något hemskt. Noodle lyckades på något sätt glida ur kopplet och bara sekunder senare föll den lilla valpen överbord. Förtvivlat försökte Mario få färjans kapten att stanna båten, men denne vägrade och menade att hunden antagligen redan hade drunknat. Men det visade sig att så inte var fallet.

Lilla Noodle hade mirakulöst klarat fallet och kämpade nu för sitt liv nere i vattnet. Samtidigt, inte långt därifrån, var medlemmarna i en segelklubb ute och njöt av det fina vädret. Plötsligt fick de se någonting som de knappt kunde föreställa sig. Där i vattnet kom en liten gul valp paddlande mot dem medan den kämpade mot de starka vågorna.

Bildkälla: Youtube

”Vi närmade oss valpen, men vi seglade och det var inte lätt att styra. Han (valpen) var alldeles tydligt utmattad, hans ben var paralyserade av kylan. Han darrade och grät”, berättar Massimiliano Cappa, som var ombord på båten för La Repubblica.

Till sist fick de upp honom i båten och snabbt började de värma, torka och trösta den nedkylda lilla valpen. De ringde sedan efter en räddningsbåt som kom och tog tillbaka honom till fastlandet.

Enligt The Dodo har lilla Noodle nu återförenats med Mario och uppges må bra. Samtidigt ska färjan, som Noodle föll av, ha bett om ursäkt och startat en intern utredning.

Tack och lov att människorna på segelbåten fick se honom där i vattnet. Jag hoppas Mario slipper vara med om något liknande någonsin igen.

Här kan du se en video på den dramatiska räddningen:

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna