Ingen vågar närma sig den panikslagna hunden. Men när mannen sträcker ut handen händer något underbart!

Vi har tidigare berättat om Animal Aids fantastiska arbete i Indien. De har hjälpt massor med gatuhundar till ett bättre liv, och försöker kastrera så många som möjligt så att de inte föds fler valpar på gatorna. Tyvärr behandlas dessa hundar väldigt illa av många människor. De blir sparkade på och bortjagade, och vissa tycker att det enklaste sättet att minska antalet gatuhundar är massavlivning. Det gör också att många av hundarna är rädda för människor.

Men Animal Aid vill inte avliva någon hund om de inte måste. De har räddat hundar från de mest fruktansvärda förhållandena, och fortsätter att arbeta för Indiens gatuhundar varje dag.

Den här gången har en av dem fastnat i en grind. Hon har förmodligen försökt komma ut genom gallret men fastnat på mitten. Hur hon än försöker kommer hon inte loss. Boende i området vågar inte närma sig henne eftersom de är rädda att hon ska bita dem. Som tur var kontaktade någon Animal Aid.

De närmar sig henne försiktigt och börjar med att klappa henne lite för att vinna hennes förtroende. Sedan lyfter de upp henne och börjar trycka ut hennes höft genom grinden. Det tar en liten stund och det gör nog lite ont eftersom hon försöker bita sin räddare i handen. Men så fort hon är fri från grinden så lugnar hon sig och går med på att bli buren till Animal Aids bil. Hon verkar lättad över att äntligen få träffa snälla människor.

Hon undersöks senare av en veterinär och blir behandlad mot skabb. Vilken tur att de tog hand om henne!

Här nedan kan du se en film från räddningen.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna