Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Ingen ville ha den blinda kattfamiljen. Då adopterade Catherine alla tre.

De tre kattsyskonen Blue, Meadow och Willow hade inte haft någon vidare bra start på livet. Deras förra ägare hade inte ägnat dem tillräckligt mycket uppmärksamhet och var uppenbarligen inte speciellt intresserad av deras välmående. När de drabbades av en allvarlig form av kattinfluensa struntade han i att ta med dem till veterinären, något som ledde till att alla tre blev blinda. En dag hittades de sedan dumpade i en övergiven lagerlokal och framtiden såg oerhört oviss ut för de tre syskonen. Men bara ett år senare skulle en kvinna visa vad en riktig djurvän är för något.

Historien om kattfamiljen tar sin början alldeles innan julen 2014 när de hittades dumpade i en övergiven lagerlokal i Dubai. Då hade de redan förlorat sin syn på grund av en plågsam kattinfluensa som deras förra ägare struntat i att behandla.

katt1
FOTO: Three Blind Cats (Facebook)

Katterna räddades från lagerlokalen och togs med till ett hem för katter i väntan på att bli bortadopterade. Men det skulle visa sig vara lättare sagt än gjort att få någon att vilja adoptera alla tre, blinda, katter tillsammans.

katt2
FOTO: Three Blind Cats (Facebook)

Vid ett tillfälle blev en av katterna, Blue, nästan adopterad av den förre ägarens granne, men lilla Blue stod inte ut med att leva utan sina systrar och jamade och grät hela natten medan han sökte efter dem i sitt nya hem. Snart fick han därför återvända till katthemmet.

katt3
FOTO: Three Blind Cats (Facebook)

Men så till sist kom dagen som de alla hade längtat och väntat på. Då bestämde sig Catherine Magno för att göra vad hon kunde för att hjälpa de utsatta små katterna.

katt4
FOTO: Three Blind Cats (Facebook)

– Jag hade noll erfarenhet då jag hade adopterat min första kattunge bara några månader tidigare. Men deras historia rörde mitt hjärta så mycket att jag inte stod ut med tanken på att de skulle sättas i en bur på en veterinäranläggning eller något ännu värre säger Catherine till Bored Panda.

katt7
FOTO: Three Blind Cats (Facebook)

Även om hon erkänner att hon var orolig över hur mycket tid det skulle krävas för att ta hand om de blinda katterna visade det sig gå hur bra som helst.

katt6
FOTO: Three Blind Cats (Facebook)

– Det enda jag behövde göra till en början var att inte flytta runt på möbler och saker i lägenheten. Men de är anmärkningsvärt anpassningsbara, säger Catherine till Bored Panda och tillägger:

– Blinda djur ser genom sina hjärtan.

katt8
FOTO: Three Blind Cats (Facebook)

Du är sannerligen en riktig djurvän Catherine, stor tumme upp till dig!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.