Isbjörnen är deprimerad – tvingas bo i ett köpcenter i Kina

”Världens ledsnaste isbjörn bor i ett köpcenter”, så lyder rubrikerna som spridits som en löpeld på nätet och fått tusentals att skriva på protestlistor för djurrättsorganisationer som jobbar för att björnen ska få ett bättre liv. 

Isbjörnen som är döpt till Pizza, är tre år gammal och instängd i ett köpcentrum i Kina för att besökare ska kunna ta selfies med honom i bakgrunden. Det var när Hong Kong-baserade Animals Asia publicerade en video som visar när besökare fotar isbjörnen, som nätet började att koka. 

Det här är så fruktansvärt!

Bilderna visar att Pizza inte mår bra, faktum är att isbjörnen beskrivs som ledsen, där den lever innanför glasrutorna, skriver Indiatimes. Köpcentret där han bor är också ett zoo, där besökarna kan kombinera shoppning med att titta på exotiska djur. The Grandview Aquarium i Guangzhou, Kina, öppnade i januari i år och har utsatts för mycket hård kritik eftersom de inte tar hand om sina djur ordentligt. Pizza är ett tydligt exempel på det.

Youtube

Den lilla glasburen är långt ifrån tillräckligt för en isbjörn som i naturliga fall rör sig över väldigt stora områden. Dessutom blir Pizza stressad av alla människor som fotar honom på andra sidan glaset.

Youtube

Tyvärr är inte Piza ensam. I köpcentret finns också sex unga vitvalar, flera valrossar, en varg och fjällrävar. 

Vill du hjälpa Pizza och de andra djuren i köpcentret? Klicka här och skriv under Animal Asias upprop.

Dela gärna denna artikel med dina vänner och uppmana fler att skriva under.

Inget djur ska behöva leva så här!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.