Jägare sköt ihjäl kanadagäss framför ögonen på parkbesökare – folk flydde i panik: ”Otroligt obehagligt”

Jägare sköt gäss mitt framför ögonen på parkbesökare i Slottskogen i Göteborg. Folk flydde i panik, rapporterar Expressen.

Eftersom alla evenemang i Slottsskogen i Göteborg är inställda i år har kanadagässen blivit alldeles för många. Därför pågår nu skyddsjakt på fåglarna.

– Vi brukar alltid få kanadagäss tidigt på våren, men utan arrangemang och event har de tagit parken i besittning. Annars brukar de ge sig av i april, maj för då trivs de inte längre, säger han till GP som berättade om händelsen först.

Foto: Shutterstock

Skyddsjakten äger rum under olika tider och kan även genomföras när besökare strövar omkring i parken. Något som gjort flera besökare riktigt upprörda.

– Där stod en man med gevär och sköt hejvilt och jag flydde därifrån i panik med min son. Jag trodde det var en galning som skulle skjuta ner människor. Det var otroligt obehagligt, säger en parkbesökare till GP.

Förstår obehaget

Parkchefen förstår att jakten kan kännas obehaglig att en okänd människa tar fram ett gevär och börjar skjuta i parken, men han menar att det är ett aktivt val att inte informera om den.

– Vid den här typen av verksamhet är det lite svårt med information. Vi vill inte ha nyfikna människor eller andra som kan göra att insatsen blir farlig, därav gör vi inte informationsinsatser, säger Per Åberg till GP.

Enligt Per Åberg har jägarna full kontroll på att skyddsjakten inte utsätter någon privatperson för några risker.

Hittills har mellan 10 och 15 gäss skjutits till döds i parken. Det finns inga planer på att skjuta ytterligare under de närmsta dagarna.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required