Jättekatten Stewie väger 16 kg och är 1,23 m lång – titta nu på bilderna som får internet att häpna

Katter är ett av våra vanligaste husdjur och något vi gärna gosar med, men om en katt på 16 kilo kröp upp i min famn kan jag inte förneka att jag skulle känna mig utmanad. 

Katten Stewie är 123 centimeter lång och väger 16 kilo, och nej, han är inget lodjur, han råkar bara tillhöra rasen Maine Coon. Se bara på dessa häpnadsväckande bilder som visar hur stora dessa norska katter kan bli. 

Katters vikt kan variera brett men ligger ofta på mellan tre och sex kilo. Tänk dig då att ha en 16 kilos-katt stryka omkring hemma. Det är inte helt oväntat om din katt är av rasen Maine Coon, som är en av de största inhemska kattraserna på jorden. 

Maine Coon-katter är inte bara långa och muskulösa, de har också lång och tjock päls som håller dem varma. Varför det blivit så tror man beror på att de har sina rötter i de de norska bergen, där temperaturen är låg, det skriver Tierfreund


Instagram/milkyway_scientists

På bilden nedanför syns katten Stewie, som med sina 123 centimeter är världens längst katt. 2014 fick Stewie ta plats i Guiness Rekordbok, då han knep titeln som världens längsta katt. 


Imgur

Den ståtliga rasen Maine Coon namngavs efter staten Maine i USA, hur de kom dit är ännu oklart. Här syns fler bilder som visar katternas storlek i förhållande till människans. 


Imgur

Imgur

Imgur

Katter är majestätiska och smarta djur. Dela gärna om du tycker att dessa katter är otroliga.

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.