Jessica fångade den ovanliga vita älgen på bild. Nu förbluffas tusentals av de unika bilderna.

De två vita älgtjurarna i Munkedal har blivit riktiga kändisar. Men de är inte helt lätta att fånga på bild. Men Jessica Hemlin, 22, hade tur just den här dagen.

Jessica Hemlin bor med sin sambo och parets son i Pilegård utanför Munkedal. Just den här kvällen när hennes sambo kom hem ropade han att en av de vita älgarna var precis utanför deras villa.

Jessica, som gillar att fota allt från bröllop till barn, tog tag i sin kamera och sprang ut. Och där stod den – den ståtliga vita älgtjuren. Även två andra älgtjurar var med. Hon hade sett den vita älgen tidigare men aldrig lyckats fånga den på bild. Fram till den här gången.
– Det märks att den vita älgen är van vid människor och uppmärksamhet. Den var helt lugn, de andra två tjurarna blev lite oroligare, säger Jessica Hemlin till GP.
Hon lyckades fånga den ovanliga älgen på bild och stod bara 100-150 meter ifrån den.

2654709500

Biologen Jan Uddén berättar att det tidigare fanns en population med vita älgar men i dag finns det inte så många. Den vita älgen i Munkedal skjuts inte av jaktlagen i närheten.
– Älgen i Munkedal är numer en sevärdhet, det finns en konsensus om att man inte ska skjuta den. Men älgtjurar blir inte så gamla. De har ett ganska tufft liv. Men vid den här årstiden kan de gå tillsammans och äta, därför kan man se ansamlingar av tjurar, säger Jan Uddén till GP.

Nu sprids bilderna på den vita älgen och förbluffar tusentals, vilket inte är så svårt att förstå.

Jag har aldrig sett en vit älg tidigare, vilken tur Jessica hade som lyckades fånga den på bild. Det är verkligen något magiskt över den här älgen!

Jessica Hemlin hade precis nattat sin son när sambon kom susandes med stora nyheter – den vita älgen stod på åkern mittemot.

Posted by Göteborgs-Posten on Sunday, August 9, 2015

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna