Jimmys idé för att stoppa otrygghet på kvällen: Få sällskap hem av hund och husse.

Att vistas utomhus i höstmörkret kan för många upplevas som väldigt obehagligt och till och med otryggt. Men tack vare ett privat initiativ kan det nu bli ändring på detta framöver, rapporterar SVT. Nu finns nämligen möjlighet att få sällskap hem i kvällsmörkret av människans bästa vän.

När gastronomistudenten Jimmy Larsson var ute och kvällsrastade sin blandrashund Mr. Magoo i Umeå märkte han ofta att kvinnor tycktes rädda för honom.

Jimmy upplevde det som obehagligt att kvinnor skulle behöva vara rädda för främmande män när de var ute och promenerade eller joggade på kvällarna, så han skrev ett Facebook-inlägg i ämnet och fick stor respons. Detta kombinerat med egna upplevelser av otrygghet skulle komma att föda en idé.

– Jag och några kompisar blev misshandlade utanför en nattklubb i Östersund och det var väl det som fick mig att komma över rädslan. Då tog jag tag i det och började träna på högre nivå och bestämde mig för att jag aldrig mer ska vara rädd när jag går ut. Och nu vill jag hjälpa andra så att de inte ska behöva vara oroliga, berättar Jimmy Larson för SVT.

Därför startade han föreningen ”Trygghetsvandrarna” som i dagsläget har 134 medlemmar och drygt 20 trygghetsvandrare som ställer upp och vandrar i staden. Många av medlemmarna är polisstudenter och inte sällan tar de med sig sina hundar ut på promenaderna.

Personer som känner sig otrygga eller rädda under kvällstid eller på nätter kan nu enkelt ringa till Trygghetsvandrarna så kommer någon och följer dig hem, inte sällan med en stabil hund som sällskap.

Och skulle du tycka att det är lite läskigt med stora hundar finns det även en liten tax i föreningen. Enligt Jimmy är den dock minst lika tuff som de stora hundarna.

– Det kan jag nog lova att den är, ägaren är ganska tuff han också, säger han till SVT Nyheter.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna