Foto: Instagram

Joe Biden adopterade schäfern Major för två år sen – nu blir han första hunden från ett djurhem i Vita huset

Schäfern Major skriver nu historia.

Han blir nämligen den första hunden från ett djurhem att inta Vita huset – efter att hans ägare Joe Biden utropats till vinnare i det amerikanska presidentvalet.

Att adoptera en hund från ett djurhem innebär att man sträcker ut en hjälpande hand till någon som verkligen behöver den.

Hundar och katter över hela världen hamnar på djurhem av en rad olika anledningar. Det kan handla om att de blivit dumpade av sina tidigare ägare, eller att de helt enkelt fötts på gatan och därefter blivit hjälpta av volontärer.

Gemensamt för de flesta djurhem är dock att de efter en tid försöker hitta någon passande person som kan adoptera hunden eller katten. På så vis ger man också husdjuret en ny chans. Allt de fyrfotade vännerna vill är ju att visa oss människor sin villkorslösa kärlek. De vill bara ha vår kärlek och tak över huvudet i gengäld.

Just detta var någonting som schäfern Major var i behov av. Han kom till djurhemmet Delaware Humane Association när han bara var ett år gammal.

Någon som genast fick upp ögonen för Major var Ashley – Joe Bidens dotter. Hon såg ett inlägg från djurhemmet på Facebook och tipsade sin pappa.

Han fastnade omedelbart och det dröjde inte länge innan han tog sig till djurhemmet för att adoptera den lekfulla schäfern!

Major har nu hunnit bli tre år gammal och har setts flera gånger i presidentvalskampanjen såsom i klippet nedan. Joe Biden utropades i helgen till vinnare av det amerikanska presidentvalet av flera nyhetsbyråer efter att rösträkningen i de flesta delstater närmat sig sitt slut. Många statschefer har gratulerat demokraten Biden till segern, däribland Sveriges statsminister Stefan Löfven. Samtidigt har sittande president Donald Trump inte erkänt sig besegrad och meddelat att han ämnar ta detta vidare till domstol.

I januari 2021 väntas Biden flytta in i Vita huset och blir då USA:s 46:e president i ordningen. Då skrivs historia – i och med att den första djurhemshunden också får flytta in. Major är nämligen den första hunden som bott på djurhem att bli ”presidenthund”, skriver The Independent.

Familjen Biden har också schäfern Champ som de köpte från en uppfödare för tolv år sedan.

1966 flyttade den första gatuhunden in i Vita huset, då Yukis husse Lyndon B Johnson blev president i USA, skriver Aftonbladet. Bidens fyrfotade familjemedlem Major är den första i historien som adopterats från ett djurhem att inta Vita huset.

Dela gärna vidare om du också tycker det är viktigt att ge husdjur från djurhem en andra chans!

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required