Joel Kinnaman vädjar till regeringen att sluta blunda. Nu behöver han din hjälp.

Djurrättsorganisationen Peta uppmärksammar på sin sajt ett brev från Kinnaman till Sveriges landsbygdsminister Sven-Erik Bucht. Kinnaman skriver:

”Sverige är känt över världen för sitt gröna miljötänk, men minkfarmar är definitivt inte en del av det. Jag blev överlycklig när jag hörde att den sista chinchillafarmen stängdes ned 2014 i Sverige, och att även rävfarmar fasats ut från landet. Snälla gör som Österrike, Storbritannien och andra länder och förbjud alla pälsfarmar.”

Enligt Peta har 30 000 redan krävt ett förbjud av minkfarmar. De hänvisar också till en undersökning som visar att nästan 4 av 5 svenskar skulle vilja se ett totalförbud av pälsfarmar i landet. Peta hävdar att en miljon minkar lider i Sverige varje år och att det finns ungefär 70 farmar i landet.

Debatten om pälsfarmarna blossar upp med jämna mellanrum. Nyligen skapade en dokumentärfilm stor uppmärksamhet, då skaparen låtsades vara lärling på en pälsfarm. Utrustad med dold kamera och mikrofon visade han upp skrämmande bilder.

Joel Kinnaman har tidigare tagit ställning offentligt i frågor som varit viktiga för honom. Inte minst genom sitt deltagande i ECPAT:s kampanj #SOPIGSTRAFFSKALA där skådespelare läste upp ett brev där en 14-årig pojke berättar om hur han utnyttjats sexuellt. Filmen fick enorm spridning med över en halv miljon visningar på Youtube. Syftet var att uppmärksamma att sexövergrepp mot barn än i dag kan ge så lite som böter i straff.

Jag har också skickat in samma brev som Kinnaman till Landsbygsminister Sven-Erik Bucht och om du också gör det genom detta förmulär kan du hjälpa Joel och PETA att sätta press på regeringen.
Hjälp gärna till att sprida detta också så att fler kan uppmärksamma problemet.
Foto: Youtube.

Publicerad av Newsner, gilla gärna