Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Jonathan träffades av blixten, men räddades av hunden. Nu sörjer han sin bästa vän.

Hund och människa kommer alltid att ha ett särskilt band. Det vilar nästan något magiskt över den där känslan att ens hund skulle göra vad som helst för en. Jag tror helt allvarligt att det är få relationer i livet där man får samma villkorslösa kärlek som från sin labrador, sin tax eller sin schäfer. För Jonathan Hartman blev det extra påtagligt hur viktig hans hund Rambo var för honom.

Det började som en vacker dag på berget Mt. Bierstadt i USA. Jonathan älskar sin schäfer Rambo och ville minnas varje sekund av turen upp till toppen. ”Jag älskar att ta bilder på min hund. Han är ju bara så vacker” säger Jonathan i klippet.

Skärmavbild 2015-07-09 kl. 10.58.28

Den här bilden tas på toppen av Mt. Bierstadt, bara minuter innan gänget ska påbörja vandringen ned för berget. I bakgrunden ser man moln som kommer göra att den här perfekta dagen plötsligt blir farlig.

Skärmavbild 2015-07-09 kl. 11.19.18

På vägen ner händer det otänkbara. Under loppet av en millisekund ser Jonathan och hans vänner ett starkt ljus. Minuter senare vaknar de upp på marken utan att veta vad som hänt och utan någon förmåga att kunna röra sig.
– Det enda jag minns är att jag försökte guida Rambo att gå där jag gjorde. Nästa sak som händer är att jag vaknar upp och känner att jag inte kan röra mina armar eller ben, säger Jonathan.

Skärmavbild 2015-07-09 kl. 11.27.40

Efter ett tag står det klart för Jonathan vad som hänt. Blixten har slagit ned i deras färdväg och kastat alla till marken.
Jonathans blick börjar nu desperat leta efter Rambo men Jonathan känner direkt att någonting är fel. ”Jag kollar upp och ser honom bara ligga där.”

Rambo ligger livlös och en av hans vänner försöker bära schäfern genom att ta upp honom på ryggen. Jonathan fattar att hans bästa vän är död.

Skärmavbild 2015-07-09 kl. 14.17.26

Efter ett tag börjar vännerna förstå vidden av vad som faktiskt hänt. Två av av dem kastades in i en klippa av chockvågen. Jonathan är den som får blixten rätt på sig och är rejält skadad.

Skärmavbild 2015-07-09 kl. 11.46.00

Läkarna berättar att Rambo betytt mer för Jonathan än han någonsin kunnat föreställa sig. Om inte Rambo varit så nära sin ägare hade Jonathan förmodligen inte överlevt blixtnedslaget.
– Läkarna säger att han tog en del av den elektriska chocken åt mig för att han var alldeles vid min sida. Om jag hade fått ta blixten helt själv vet man inte om jag hade överlevt.

Ingen visste såklart att blixten skulle slå ned just där. Men hur vackert är det inte att Rambo ville vara nära sin husse och tack vare detta räddade livet på honom. Utan att veta det hade Rambo varit Jonathans egen skyddsängel hela tiden.

Skärmavbild 2015-07-09 kl. 10.56.25

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna