Julia lämnade sin hund på hunddagis – timmar senare var han död: ”Mest traumatiska jag varit med om”

Julia Varli lämnade sin hund på hunddagiset som alla andra dagar den här sommaren.

Det var sista gången hon skulle se honom vid liv, rapporterar Aftonbladet.

Det var i torsdags som det otäcka hände.

Hunden Kenzos ordinarie hunddagis har stängt över sommaren så de senaste veckorna har han varit på ett provisoriskt hunddagis.

Det har gått bra. Fram till i torsdags då Julia Varli fick det hemska beskedet att Kenzo hade blivit attackerad av en annan hund och att han behövde vård.

Foto: Privat

Samtalet kom runt 11 och Julia kastade sig iväg till dagiset då utan att veta hur allvarligt det var.

Kenzo var livlös

När Julia väl kom till dagiset möttes hon av näst intill livlös liten Kenzo.

– När dagisläraren lade honom i bilen var han blöt, han hade legat i badkaret på dagiset. Han blödde inte då, säger Julia till Aftonbladet.

Julia körde i panik till djursjukhuset.

– Jag tänkte att närsomhelst kan Kenzo dö. Han andades lite i bilen men gav ingen reaktion ifrån sig. När vi kom fram till sjukhuset tog det bara några minuter innan de sa att hans hjärta inte slår längre.

En anmälan har upprättats

Enligt läkaren som dödförklarade Kenzo hade han fått ett kraftigt bett i halsen som gått rakt igenom luftstrupen.

– Gud. Jag var där ensam när jag fick det tunga beskedet, jag försvann till en annan värld. Det är det mest traumatiska jag någonsin varit med om.

Julia har skrivit om händelsen på Facebook.

”Min lilla vovve Kenzo blev ihjälbiten under tiden han var på dagis hos Elisabeth. Han blev biten av en annan större hund som även den var på dagis hos Elisabeth. Ägaren till detta dagis agerade så ansvarslöst och så respektlös. Elisabeth ringer och säger att min Kenzo har blivit biten av en annan stor hund, jag fick åka dit i panik och hämta honom och lämna honom till veterinären. Det tog veterinären några minuter innan dem kom med det hemska beskedet”, skriver hon bland annat i inlägget.

En anmälan om brott mot lagen om tillsyn över hundar och katter har upprättats.

Usch så hemskt! Våra tankar går till Julia med familj som förlorat sin älskade hund. Och till Kenzo såklart, vila i frid fina vovve.

Dela gärna artikeln för att uppmärksamma andra på händelsen.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);