Kajsa stöttes bort av sin mamma. Då adopterades hon av familjens häst.

Trots ett flertal försök accepterades aldrig kalven Kajsa av sin mamma. Det slutade med att familjen Franzén tog med Kajsa hem till gården för att bo i stallet och matas med flaska. Men livet i stallet slutade i stället med att Kajsa adopterades av familjens häst Grevinnan. Det berättar Aftonbladet.

Familjen Franzén tog med kalven Kajsa hem till stallet utanför Norrköping. I samma stall lever också familjens 11-åriga häst Grevinnan. Hon hade nyligen fött ett föl när Kajsa kom till gården och visade snabbt upp moderkänslor för kalven.
– Hon gick fram till kalven och började tvätta den och så. Den har ju en unge sedan tidigare så den har mjölk också. Sedan dess har det bara flutit på, säger Annelie Franzén till Aftonbladet.

Det kärleksfulla mötet fascinerade Annelie och familjen, som aldrig tidigare upplevt något liknande.
– Det var helt fantastiskt, det brukar vara så svårt att få hästar att adoptera så vi hade inte en tanke på det, det är väldigt ovanligt, säger Annelie.

När Kajsa blivit äldre och börjat äta gräs så kommer hon att springa ut i hagen med alla andra kossor. Men tills vidare bor hon tillsammans med sin nya mamma Grevinnan – där hon stormtrivs. Underbart att se!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.