Kaninen dumpas i hettan utanför svensk affär – bredvid hittas en handskriven lapp som väcker ilska

.

En kund kom in till affären – och berättade om den ovanliga upptäckten.

Utanför entrén hade någon dumpat en kanin. 

Dessutom hittades en handskriven lapp intill, uppger Kvällsposten.

Magnus jobbar som butiksföreståndare på Dollarstore i Oskarshamn. Men häromdagen inleddes arbetsdagen på ett mycket sällsynt sätt.

En av kunderna gjorde då ett fynd som väckt ilska i bygden, och som tidningen Barometern var först med att rapportera om.

På Facebook lade Magnus upp en bild på upptäckten – en kanin som hade dumpats alldeles ensam utanför butiken. I 30-gradig hetta.

Hur fan kan man ställa ett stackars djur utanför vår entré på Dollarstore när det är över trettiograder varmt där.Jävla idioter😡😡

Posted by Magnus Kroon on Tuesday, June 18, 2019

Magnus skriver i sitt inlägg och är väldigt frågande till hur någon kan ställa ett ”stackars djur utanför vår entré på Dollarstore när det är över trettiograder varmt där”.

Bredvid kaninen hittades en lapp, där det stod: ”Ger en kanin som present gratis!”

Hur fan kan man ställa ett stackars djur utanför vår entré på Dollarstore när det är över trettiograder varmt där.Jävla idioter😡😡

Posted by Magnus Kroon on Tuesday, June 18, 2019

De tog in den lilla kaninen till ett svalt kontor där den fick vatten, skriver Kvällsposten.

– Den stod nog inte utomhus så länge, för jag var ute en stund tidigare. Säg att den stått där 15-20, men det räckte för att kaninen skulle bli riktigt het. Det tog nog 20-25 minuter innan den började dricka vatten, säger Magnus till Kvällsposten.

Det stackars lilla djuret överlevde hettan och det hela skulle dock få ett fint slut! I en kommentar skriver Magnus att kaninen nu har fått komma till ett nytt hem, där den ska bo i ett stall med flera andra kompisar!

Dela vidare för att sprida informationen om hur viktigt det är att inte lämna djur i sommarhettan!

LÄS MER: Så ska du göra – om du upptäcker en hund i en het bil