Katt gömmer sig i källaren och tröstäter hela livet – titta nu när hon får ny ägare och går ner halva sin vikt

Den gamla katten blev deprimerad och drog sig undan alltmer – men fick en ny chans i livet när hon mötte ett par som visade henne massor av kärlek. 

På bara två år tappade hon halva sin vikt, men fick i gengält ett nytt liv. 

Möt 17-åriga katten Jonesy Alien Slayer!

cart1
© Facebook (Jonesy Alien Slayer)

Ett par hittade Jonesy för några år sen – och insåg genast att hon behövde hjälp. Dawn och hennes man blev helt förkrossade när de såg i vilket skick katten var i. Jonesy kunde knappt kliva ur sin egen korg för att hon var så överviktig. Hon kunde heller inte tvätta sig själv som katter gör – och det ledde till att hennes päls var helt matt. 

Jonesy var deprimerad och drog sig undan. Hon rörde sig inte från källaren i sitt gamla hem – och var rädd för familjens hund. Allt hon gjorde var att äta och äta. När Dawns man kliade den olyckliga katten bakom örat följde massor av päls med i handen. Det var då paret visste att Jonesy behövde omedelbar hjälp. 

cart2
© Facebook (Jonesy Alien Slayer)

Till slut kunde de rädda den stackars gamla katten och ta med henne hem. 

– När vi adopterade Jonesy var hennes kropp nedbruten och hennes själ trasig, säger Dawn till Love Meow

cart3
© Facebook (Jonesy Alien Slayer)

Jonesy flyttade in hos sin nya familj sommaren 2013. Då var hon 13 år och vägde 11 kilo. För att nå sin idealvikt behövde den stackars fyrfota vännen gå ner omkring 5-6 kilo. 

Men det första paret gjorde var att tvätta Jonesy. Hon behövde ett varmt och skönt bad – och framför allt behövde man klippa hennes päls. 

Paret upplevde genast Jonesy som mer social – och i stället för att gömma sig gick hon runt i sitt nya hem. 

cart4
© Facebook (Jonesy Alien Slayer)

Jonesy fick en ganska strikt specialdiet. Samtidigt blev hon belönad med sitt favoritgodis efter att hon gjort lite träningsövningar med Dawn, som till exempel att klättra över lådan! 

cart5
© Facebook (Jonesy Alien Slayer)

Med tiden blev hon alltmer lekfull och glad igen. Hon gick ner 3,5 kilo – nästan 30 procent av sin kroppsvikt – bara på ett år! Samtidigt som hon också fick massor av ny och härlig energi. 

cart6
© Facebook (Jonesy Alien Slayer)

Och andra året gick hon ner de resterande kilona – som nu gör att hon tappat de 5-6 kilon som behövdes för att nå sin normalvikt. Så bra jobbat! 

– Allt som behövdes var kärlek, tålamod, lite godis för att peppa henne i träningen och all support hon fått från alla kattvänner på Facebook som gjort att hon nu är en riktig katt igen, säger Dawn till Love Meow.  

Och titta, nu har hon fyllt 17 och mår bättre än någonsin! 

© Facebook (Jonesy Alien Slayer)
cart7
© Facebook (Jonesy Alien Slayer)

Tack och lov för alla vettiga djurägare därute! Utan Dawn och hennes man hade troligen inte Jonesy hittat lyckan i livet igen.

Dela gärna detta för att påminna om hur viktigt det är att vi tar hand om våra fyrfota vänner och visar dem kärlek! 

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.