Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Katt guidar en vilsen vandrare ner från berget.

När du tänker på en vandrare som gått vilse på ett berg ser du förmodligen skallgångskedjor, helikoptrar, snöskotrar och sökhundar framför dig. Hundratals människor som samarbetar för att hitta den försvunna personen innan det är försent. 

Men när en ungersk man gick vilse i Gimmelwald, Schweiz, för några år sedan fick han hjälp från en betydligt mindre räddningsarbetare – en katt.

Historien om katten som hjälpte en vilsen man ner från ett berg har nyligen blivit viral igen, och delas nu flitigt i sociala medier. Jag vet inte om jag själv skulle kalla detta en räddningsaktion på liv och död, men katten spelade definitivt en stor roll för mannen.

”Gimmelwald är en liten och väldigt vacker by och jag gick faktiskt vilse bland bergen som omger den. Det var slutet på skidsäsongen när jag kom till Lauterbrunnen, så liftarna fungerade inte och några av spåren var stängda” skriver Reddit-användaren sc4s2cg.

Imgur

”Jag kollade min karta för att se hur jag kunde komma tillbaka till hotellet, och den enda officiella vägen ner var stängd. Det var då jag såg den vackra katten.”

Imgur

”Så fort jag ställde mig upp började hon guida mig längs en stig. Hon verkade jättetrevlig med tanke på att jag var en total främling, hon var förmodligen van vid turister i området.”

Imgur

”Hon vände sig om då och då för att se så att jag följde efter, och ledde mig rakt mot en väg som sedan tog mig tillbaka till byn där jag bodde.”

Här nedan kan du se en film på katten:

”Vi gick skilda vägar efteråt. Jag var tvungen att gå ner, och hon hade ett berg att vakta!” avslutar mannen.

Vilken klok katt! Hon måste ha förstått att han inte hittade och ville hjälpa honom hem. Djur är så mycket smartare än vi tror!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.

 
 

Läs mer om...