Katt hittades uppbränd med cigarettfimp i munnen: ”Otroligt nedvärderande”

En död katt hittades uppbränd med en cigarettfimp i munnen i Stockholm i måndags, det rapporterar Expressen. Händelsen är polisanmäld, men polisen väljer att inte gå vidare med fallet.

– Jag blev otroligt illa berörd. Att sticka in en fimp så där. Så otroligt nedvärderande och respektlöst. Det är vedervärdigt, säger Lili Päivärinta, ordförande för Djurens Ö till Expressen.

Det var en av medarbetarna på Djurens Ö – en stiftelse som tar hand om skadade vilda djur, som hittade kattkroppen på Långholmen i måndags.

Katten var död efter att ha bränts, och i munnen fanns en cigarettfimp, något som gjorde medarbetarna på Djurens Ö bedrövade.

– Jag reagerade ju starkt. Det var så fruktansvärt. Vi vet inte vad som har hänt. Kanske har katten dött av naturliga orsaker och så har någon stuckit in fimpen. Men jag kände ändå att jag ville förmedla det, för tänk om det finns någon som gör så här mot katter i Stockholm?, säger Päivärinta till Expressen.

Polisen går inte vidare med utredning

Lili Päivärinta och hennes kollega anmälde händelsen till polisen, men då öronen var uppbrända fanns det inget chip, och därmed ingen ägare att spåra katten till. Polisen väljer därför att lägga ner fallet.

Foto: Shutterstock

Sånt här ska inte få hända. Dela gärna så att fler får veta och kan tipsa polisen om de vet något.