Katten bär hem ett brev och husse får en chock. Då avslöjas en hemlighet och jag kan inte sluta le.

En man i Kalifornien fick en rejäl överraskning när hans flickväns katt kom hem med ett brev en dag. Brevet satt fast på katten Nalas halsband.

Så här stod det i brevet:
Jag vet inte vem den här katten tillhör, men hon kommer på besök med några veckors mellanrum. Hon jamar utanför vår dörr tills vi släpper in henne, hon stryker sig runt våra ben, går runt i huset som om det vore hennes och väntar vid kylen tills jag eller min man matar henne med korv. Hon gillar inte vår kattmat så mycket! Vi ser fram emot hennes besök. Vi förlorade vår 21-åriga katt i år.

Bildkälla

02

Det visade sig alltså att Nala hade skaffat sig en ny familj, utan husse och mattes vetskap. Jag tycker att det är väldigt fint att hon kommer och ger dem sällskap, speciellt eftersom de nyligen förlorat sin egna katt.

Men historien slutar inte där.

Bildkälla

01

Efter att paret lagt ut bilden på sidan Reddit.com började fler dela med sig av sina erfarenheter. Det är nämligen inte ovanligt att katter skaffar fler familjer. En kvinna berättar att hennes katt gick några steg längre än Nala:

”Jag hade en katt förut som jag misstänkte fick mat någon annanstans. Så jag fäste ett brev på hans halsband. NIO familjer hörde av sig, och alla trodde att det var deras katt. Samma katt hoppade senare på en bil och var borta på en 9 månader lång roadtrip, genom 38 stater, den lilla busungen.”

En annan person skriver så här:

”I fem år trodde jag att min katt var död, och sen ser jag tjockisen i ett fönster bara 5 hus ner på gatan.”

Har du varit med om något liknande med din katt? Eller brukar din grannes kisse hälsa på dig? Berätta gärna om dina erfarenheter! 🙂

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna