Katten Billy försvann från sin älskade familj. 3 år senare återförenas de igen på ett otroligt sätt.

Det finns ingen värre känsla än när en älskad katt har varit ute på äventyr och inte kommer tillbaka. Någon gång har katterna blivit påkörda av bilar, andra gånger får man aldrig riktigt veta vad som har hänt – och stundtals blir de upphittade av djurhem eller djursjukhus som tar in katterna och ger dem massvis av kärlek, ibland också med insatser som kan rädda deras liv. Så var också fallet när djursjukhuset Noah’s Ark Animal Hospital fick in ett tips om en katt som satt ensam på en parkeringsplats i amerikanska Connecticut. De åkte dit och hämtade in katten direkt – och den lilla krabaten var undernärd, hade blodbrist och led av en njursjukdom. Vad de inte visste då var att det hela skulle komma att utvecklas till en riktig solskenshistoria.

Katten, som de valde att kalla Billy, vägde bara tre kilo när djursjukhuset hittade honom. Efter flera tester och undersökningar började de ge Billy vård och sakta men säkert tillfrisknade han.

Billy blev också en stor favorit bland personalen på djursjukhuset. Han blev som en familjemedlem och var väldigt kärleksfull mot sina nya vårdnadshavare.

Bildkälla: The Dodo

billy6

3 år senare, och alldeles nyligen, tog allt en oväntad vändning. En pappa och dotter besökte djursjukhuset – och när Billy knallade förbi noterade pappan att han var väldigt lik katten Battufolo, som hade försvunnit från familjen några år tidigare.

Det hela blev ännu märkligare när Billy gjorde något väldigt ovanligt.

– Billy kände igen dem och hoppade upp på den höga disken, något han annars inte gör. Sedan hoppade han rakt i famnen på dem. Billy låter folk kela med honom men han hade aldrig tidigare hoppat upp i någons famn, säger Rachel Keyes, som arbetar på djursjukhuset, till The Dodo.

Bildkälla: Mici Fancier’s Association (Facebook)

billy5

Receptionisten frågade pappan och dottern om deras försvunna katt hade haft några speciella beteenden. Det visade sig att Battufolo brukade dricka vatten på ett speciellt sätt, nämligen genom att fånga det i tassen och sedan dricka det – precis som Billy också gjorde!

Familjen åkte hem och senare samma eftermiddag återvände de med sin andra katt, en tvillingbror till katten som hade försvunnit ett par år tidigare.

De två katterna kände igen varandra direkt. Det var ödet – Billy var precis den katt som hade försvunnit från familjen några år tidigare. De fick ta med sig honom hem och Billy återförenades äntligen med sin familj och sin tvillingbror.

Bildkälla: Mici Fancier’s Association (Facebook)

billy3

Bildkälla: Mici Fancier’s Association (Facebook)

billy4

I dag lever Billy ett lyckligt liv tillsammans med sin gamla familj. Allt är ställt till sin rätta – men utan djursjukhusets underbara vård hade det hela kunnat få ett bittert slut.

– Även om vi är väldigt ledsna över att Billy inte längre är kvar hos oss är vi självklart glada över att han hittat sina ägare. Han verkar väldigt lycklig och har anpassat sig fint i sitt nygamla hem, säger Rachel Keyes till The Dodo.

Bildkälla: Mici Fancier’s Association (Facebook)

billy2

Jag blir så glad att historien fick ett lyckligt slut och att Billy efter alla dessa år kunde hitta tillbaka hem till sin bror och sina människor. Det måste verkligen ha varit ödet. Du får gärna dela vidare den fina historien till alla dina djurälskande vänner!