Katten Birk kom hem skjuten – fick avlivas: ”Han hade sex kulor kvar i benet”

Förra veckan kom katten Birk hem på haltande ben efter att ha varit försvunnen i några dagar.

Birks matte Annelie Rosén tog med honom till en veterinär – som kunde konstatera att Birk blivit skjuten med ett hagelgevär.

Om din katt skulle försvinna och vara borta i några dagar kanske inte den första tanken är att den blivit skjuten.

Men just detta hände familjen Roséns katt Birk. Det berättar Göteborgs-Posten.

Foto: Facebook

Det var i onsdagskväll förra veckan som katten Birk kom tillbaka till hemmet i Fjärås utanför Kungsbacka. Birk kom haltandes längs vägen efter att ha varit försvunnen i ett par dagar.

Familjen ringde till veterinären som trodde att Birk blivit biten av en annan katt.

Men så var inte fallet. Efter en röntgenundersökning kunde veterinären konstatera att Birk blivit beskjuten med ett hagelgevär.

LÄS MER: Katten Zlatan blev skjuten med 100 hagel – nu vill matte Charlotte varna andra

– När veterinären ringde och sa att han hade blivit skjuten kunde jag först inte fatta att det var sant. Jag trodde nog inte riktigt på det förrän jag hade sett röntgenplåtarna. Vi vet inte hur många skott han träffats av, men han hade sex kulor kvar i benet. Veterinären bedömde att de kom från ett hagelgevär, säger Birks matte Annelie Rosén, till GP.

Birk kom hem❤️ efter 3-dagar, skjuten med hagelbössa. Efter en dag hos veterinär beslutades det att låta honom få somna…

Gepostet von Annelie Rosén am Donnerstag, 7. November 2019

Birks bäcken samt hans bakben hade fått hagelskott och han hade även en blödning i buken. Då skadorna var så pass allvarliga och omfattande visste inte man inte om Birk skulle överleva en operation, och om han skulle kunna gå efter. Därför fattade familjen beslutet att låta honom somna in.

– Det är klart att man blir helt förtvivlad. Man kan aldrig tro att någon ska gå och skjuta ens katt. Vi har haft Birk sedan han var bebis, så han var väldigt speciell för oss alla. Vi har tre barn som har varit och fortfarande är jätteledsna, säger Annlie Rosén till tidningen.

Birk blev bara 3,5 år.

Birk var kastrerad och hade både öronmärkning och halsband. Händelsen är anmäld till polisen, och Annelie har berättat om den i ett Facebook-inlägg som fått stor spridning.

Vila i frid i katthimlen Birk.
Sänder varma tankar till hans familj i Kungsbacka. Dela gärna inlägget så att vi kan rädda katter från att bli skjutna av hagelgevär
!