Katten Cleo rymde för att leta upp sin ägare som flyttat till äldreboendet.

De djupa banden mellan husdjur och deras ägare är inget du bryter i första taget. Och denna speciella historia om lojalitet, mellan katten Cleo och matte Nancy, är ett bevis på hur stark denna kärlek kan vara. För ett tag sedan placerades nämligen Nancy Cowen på ett äldreboende i Wescott, England. Hon tvingades tyvärr säga adjö till sin fluffiga, gråvita katt Cleo. Katten skulle hädanefter få bo hos Nancys grannar. Eller det var i alla fall vad alla trodde…  

För Cleo hade uppenbarligen andra planer än att bo hos grannarna.

Enligt personalen på vårdhemmet började en katt dyka upp vid dörren för några veckor sedan. De gick runt och spanade längs husknutarna, ibland hoppade den upp stod och kikade in genom äldreboendets fönster. Personalen antog att den söta katten var hemlös och började mata den.

En dag var Nancy ute i trädgården och påpekade för en i personal att den där katten var slående lik en katt som hon tvingats lämna där hemma. Nancy kan inte se så bra, men hon berättade att hennes katt Cleo varit med om en bilolycka för några år sedan och då förlorat en del av sin svans.

Nästa gång en av Nancys sjuksystrar såg katten tog hon upp den och kollade om svansen fanns kvar. Det gjorde den, men mycket riktigt saknades en liten bit.

”Då förstod vi direkt att det var Cleo”, säger vårdaren Leslie Thomas till The Dodo.

Ingen på vårdhemmet begriper hur Cleo lyckats spåra upp Nancy.

”Det är ju helt fantastiskt att Cleo lyckades finna Nancy. Uppenbarligen visste Cleo att Nancy var här, men ingen i personalen kopplade ihop att det var hennes katt. Väldigt konstigt. Jag har ingen aning om hur Cleo lyckades spåra upp henne, det förbryllar mig fortfarande”, berättar sjuksköterskan Laura Costello.

Det finns dock inga planer på att skilja ägaren och katten åt. Cleo får nu bo på vårdhemmet tills vidare, tillsammans med Nancy.

Visst är det härligt med sådana här solskenshistorier i en annars rätt tuff och kall värld? Dela den gärna vidare så att dina vänner också kan få njuta av denna fantastiska berättelse!