Katten dumpades mitt på gatan i New York. Se nu vem som blir hans räddande ängel.

Det var förra onsdagen som boende i Brooklyn i New York på USA:s östkust plötsligt gjorde en anmärkningsvärd upptäckt. Mitt på gatan satt nämligen en övergiven och ensam liten katt som helt uppenbart hade blivit dumpad av sin ägare. Vid sin sida hade den lilla kissen endast sin kattlåda och några få andra tillhörigheter.

Ingen hade en aning om var katten kom från eller vem som hade dumpat honom där på gatan. Den satt bara där i sin ensamhet och stirrade och grät i högan sky. Snabbt tog någon ett kort på den lilla kissen och lade upp på en lokal kattsida på Facebook för att försöka hitta ägaren eller eventuellt få tag i någon som kunde erbjuda sig att ta hand om katten.

Facebook
FAT Cats (Facebook)

Men det skulle vara enklare sagt än gjort. För kort efter att bilden tagits dök en gatusopare upp och började föra oväsen i kattens närhet något som fick honom att fly platsen, skrämd av maskinens höga ljud.

Flera personer som hade sett bilden på Facebook gav sig snabbt ut på gatorna för att försöka hitta den lilla katten, men det var en hopplös kamp. I en så pass stor stad som New York är det som att hitta en nål i en höstack.

”Med anledning av värmen och allt arbete och oväsen på Nostrand Avenue (gatan där katten först sågs, reds. anm.) tror vi att han gömmer sig någonstans tills saker och ting lugnar ner sig”, skrev kattgruppen på sin Facebook-sida.

Men så plötsligt, som av en slump, dök plötsligt katten upp. Och det var inte var som helst han bestämde sig för att träda fram. Nej, det var som om det var förutbestämt när katten efter flera dagar plötsligt dök upp utanför dörren till Karen Oh i Brooklyn. Karen har nämligen arbetat som katträddare tidigare och tvekade därför inte en sekund att ta in katten i sitt hem och hjälpa honom att komma i kontakt med kattgruppen ”Fat Cats”.

katt2
FAT Cats (Facebook)

Och nu kunde katten tas med till veterinären och bli undersökt och det visade sig då att han inte var märkt på något sätt så dess ursprungliga ägare gick inte att hitta. Men katten, som nu fått namnet Nostrand, var i alla fall ett år gammal och mådde trots det han gått igenom mycket bra.

Facebook
FAT Cats (Facebook)
Facebook
FAT Cats (Facebook)

Nu får Nostrand all den kärlek och trygghet han förtjänar hos kattgruppen ”Fat CATS” i New York som kommer att se till att hans nästa ägare blir en långt mer ansvarig och kärleksfull person än hans förra ägare som dumpade honom mitt på gatan.

En stor tumme upp till dessa människor som lägger ner sin själ i att hjälpa utsatta katter och hjälpa dem få ett tryggare liv!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.