Katten har fastnat på 12:e våningen – då gör djurhjälten en hisnande insats

Det här måste vara alla djurägares mardröm – att se sin bästa vän i fara men inte kunna göra något själv. Som tur var slutade det väl den här gången.

Det var i måndags som organisationen SPCA Singapore fick in ett samtal från en orolig invånare i staden. Han hade sett en kattunge sitta nedanför ett fönster vid huset mitt emot sitt eget. Katten var farligt nära kanten – och fönstret låg på 12:e våningen.

Familjen hade lämnat fönstret öppet och katten hade smitit ut. Nu satt han på en avsats under fönstret – svindlande högt från marken – och kunde inte komma upp igen. 

När SPCA kom till lägenhetshuset var polisen redan på plats för att hjälpa till. Yao Huang från SPCA tog sig upp till lägenheten medan poliserna väntade nere på marken med en filt mellan sig. Om det värsta skulle inträffa skulle de försöka fånga katten i den.

Det gick inte att nå katten med handen så Yao tog med sig en stav med en snara längst ut. Nu gällde det att vara försiktig.

Efter några försök lyckades Yao till slut fånga katten i snaran och lyfte snabbt in den i lägenheten igen. Puh!

I filmen nedan kan du se den dramatiska räddningen – jag höll andan under hela filmen!

 

Inget av det här hade hänt om ägarna bara hade hållit fönstret stängt, eller haft ett skydd som hindrade katten från att gå ut. Tänk alltid på detta om du har innekatt och bor högt upp! Katter är nyfikna och även om de är duktiga på att klättra så är det inte alltid de kan ta sig in genom fönstret igen.

Stort tack till SPCA Singapore som räddade katten!

Du tar väl hand om ditt husdjur? Genom att undvika kemikalier och farliga tillsatser i hund- eller kattmaten kommer ditt djur att må bättre. Har ditt husdjur problem med allergier, känslig mage, ledbesvär eller hudklåda beror det ofta på överkänslighet mot kemikalier i fodret.

Cenaturios hund- och kattmat är helt fria från kemikalier, konstgjorda smakämnen och genmanipulerade produkter. Proteinet i fodret består endast av muskelkött med livsmedelskvalité. Här kan du läsa mer om Cenaturios kemikaliefria foder (Annons från Cenaturio)

Djurbiblen står på djurens sida. Gilla om du också gör det.