Katten Maray fick anställning på konstmuseum efter att media gick på museets aprilskämt.

Det var en dag 2014 som katten Maray dök upp. Han började hänga runt Serpukhov Museum of History and Art i staden Serpukhov i västra Ryssland. Personalen vande sig vid att ha katten omkring sig, och tog så småningom in honom. Nu har han under flera års tid hälsat gäster välkomna till museet. Nyligen tyckte personalen att det skulle vara roligt att skicka ut ett pressmeddelande om katten som ett aprilskämt. Sagt och gjort – men media tog meddelandet seriöst och det hela tog en oväntad vändning.

Maray är döpt efter en kvinna som heter Anna Maraeva. Hon älskar katter och ägde tidigare byggnaden som museet ligger i. Det skriver Buzzfeed.

Även personalen på museet älskar katten. Gäster också kan man tänka sig, eftersom Maray har hälsat dem välkomna i flera år nu.

Nyligen kom personalen på idén att skämta om Maray med pressen. De skrev en jobbansökan med ett litet tassavtryck, och skickade ett pressmeddelande om att de hade tagit emot Marays ansökan – och anställt honom.

Media insåg dock inte att det hela var ett aprilskämt, utan svalde pressmeddelandet med hull och hår. Snart fick museet flera telefonsamtal från nyfikna journalister som ville ha mer information. Så museet bestämde sig för att göra slag i saken och faktiskt anställa katten.

Nu är Maray historie- och konstmuseets officiella dörrvakt. Enligt Buzzfeed säger en av museets anställda, Nina Strelkova, att katten jobbar från 9 till 17. Han får ta lunch och en promenad, och får lön i form av fisk och kött enligt Huffington Post. Han har till och med ett tält han får sova i om nätterna.

”Alla som jobbar på museet älskar Maray. Många tar med mat till honom hemifrån och tar bilder med honom. Så han börjar bli lite tjock nu. Gäster älskar honom också, många av dem tar selfies med honom, säger Nina Strelkova enligt Buzzfeed.

Gulligt, eller hur? Jag skulle bli jätteglad om jag hälsades välkommen av en katt när jag går på museum 🙂 Gilla gärna om du också tycker att det är en rolig sak.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.