Hon lämnade bort sin katt och ångrade sig dagen efter – katthemmets svar är underbart

Tänk att tvingas lämna bort sin katt. Jag har svårt att tänka mig något värre. Därför blir jag berörd av att läsa om den här kvinnan från USA som var tvungen att åka med sin älskade Missy till ett hem, när hon själv fick ett tufft besked.

Kvinnan från Maryland i USA adopterade en dag 1-åriga katten Missy. Men tre år senare satt damen utanför ett katthem och grät. Anledningen var sorgsen, då hon kommit fram till att hon inte längre kunde ha kvar sin älskade Missy.

Kvinnan själv hade blivit sjuk och skulle gå igenom flera tuffa operationer som gjorde att hon inte kunde ta hand om Missy. Missy själv åt mediciner och specialkost varje dag, och kvinnan hade inte hittat någon som kunde ansvara för katten under sin återhämtningsperiod.

Den dagen hon grät utanför katthemmet hade hon åkt tillbaka för att se om Missy var kvar, men var så svag att hon själv inte kunde gå in och hälsa på sin katt. Men när de ansvariga på hemmet såg hur uppriven och ledsen kvinnan var, kom de på en plan som vände hela historien till något väldigt fint i stället.

Bildkälla: Facebook

 

I stället för att kvinnan skulle behöva lämna bort katten ansökte katthemmet om två ”fosterfamiljer” för Missy. Dessa skulle ta hand om katten helt gratis till dess att kvinnan återhämtat sig från operationerna och Missy skulle få flytta hem igen, förmodligen någon gång under hösten. Anmälningarna strömmade in, och snabbt hittade man två kattälskande faddrar som kunde tänka sig att ta hand om Missy och försäkra att hon skulle få ha det bra under tiden.

Organisationen för katthemmet skriver att kvinnan häromdagen kom tillbaka med Missy för att överlämna henne till den första av två fosterfamiljer. Djursajten The Dodo rapporterar dessutom att Missy är vid god vigör i sitt nya, tillfälliga, hem: ”Volontären som tar hand om henne berättar att katten har det bra. Hon har skickat många bilder och uppdateringar till Missys ägare, säger Chris Collins på katthemmet till The Dodo.

Så fort ägaren är kry igen kommer Missy att få flytta tillbaka till sitt riktiga hem.

Vad fint gjort at katthemmet! Skönt att Missy kan få stanna hos sin matte.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.