Katten Sessan var försvunnen i 10 år. Men nu har hon återförenats med sin matte Johanna.

10 år gammal fick Johanna Holmbom i Falun en liten kattunge. Hon döpte den till Sessan. 2004 försvann katten spårlöst. Men efter en osannolik återförening har Sessan nu återförenats med Johanna och familjen i Slätta. Det berättar DT.

När Sessan först försvann annonserade familjen i tidningen om den försvunna katten. Några dagar senare hittade de henne vid en soptipp där hon strosade omkring. Men lyckan blev kortvarig. Ett tag senare försvann Sessan på nytt – och efter en tid av febrilt sökande gav de upp.

I förra veckan åkte Johanna till en återvinningscentral för att slänga skräp. Hon blev nästan chockad av det hon såg.
– Jag gick in för att slänga en lampa och såg då en katt som låg på en gammal kudde och som verkade väldigt bekant, berättar hon för DT.

Enligt personalen på plats hade katten varit där i flera veckor. Johanna var övertygad – det var Sessan!

Johanna tog med sig Sessan och någon dag senare besökte de återförenade vännerna veterinären. Beskedet var glasklart. Det var Sessan. Återföreningen var ett faktum – tio år efter att Sessan försvunnit.
– Hon är lite överviktig, fin i pälsen och har fina tänder, så veterinären tror att någon har tagit väl hand om henne, säger Johanna till DT.

Sessan har skaffat ny kattlåda åt Sessan som enligt Johanna trivs med sitt nygamla hem hos Johanna och hennes sambo. De ska dock flytta och kommer inte kunna ha kvar Sessan. Nu vill Johanna hitta ett så bra hem som möjligt åt henne.
– Jag hoppas hitta ett bra hem åt henne så fort som möjligt, säger hon till DT.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna