Katten Sixten sköts i ansiktet – kulan gick igenom och sitter kvar i nacken

När utekatten Sixten hoppade in genom fönstret på torsdagsmorgonen upptäckte matten Petra att något hänt i hans ansikte. När hon tittade närmare såg hon att Sixten blödde från ett hål rakt genom nosen. Till deras stora skräck visade det sig vara ett skotthål, och kulan satt kvar i nacken.

– Jag tycker att det är bedrövligt. Man blir ledsen över att någon ens gör så mot en stackars katt. Han är så himla gosig och social, jag hoppas att han blir helt återställd, säger Sixtens matte Petra Larsson till Aftonbladet.

När Petra Larsson i Kil utanför Karlstad åkte till veterinären med Sixten kunde de inte hitta några andra skador än hålet rakt genom nosen, som det blödde från. I nacken kunde man känna en kula, som de anar gjort hål i nosen av skottet, och gått igenom tills den stannat i nacken.

– Den är kvar där, den känns under huden. De ska försöka ta bort den på tisdag när han ska opereras, säger Petra till Aftonbladet.

Idag mår Sixten mycket bättre. Han har ätit och druckit själv ? . Tusen tack för all omtanke ❤❤❤

Posted by Petra Larsson on Sunday, 24 March 2019

Sixten sköts rakt i nosen

När Petra la upp en bild på sin skadade Sixten på Facebook fick inlägget över 500 delningar. Många upprörd över bilden, och vill visa sitt stöd och sin oacceptans mot djurplågare som kan ha gjort detta.

Du din jävla idiot som skjutit min Sixten i munnen med nåt slags skjutvapen jag hoppas du brinner i helvetet. En människa gör inte så mot någon

Posted by Petra Larsson on Friday, 22 March 2019