Katten som hittades med pil i huvudet får ett drömliv hos sin nya ägare

Man brukar säga att katter har nio liv. Kanske beror de på att katter har en unik förmåga att överleva – även efter att de utsatts för de mest fruktansvärda plågeri.

Miss Kiss hittades övergiven. Hennes tidigare ägare hade bara dumpat henne på gatan utan att bry sig det minsta om vad som hände med henne. Men hon hittades av en familj som genast tog sig an henne och åkte till en veterinär.

Ingen var dock beredd på vad veterinären skulle hitta.

Det var tydligt att Miss Kiss hade utsatts för någon form av misshandel. Hon hade flera sår på kroppen, och familjen som hade räddat henne hoppades att det skulle räcka med att tvätta och plåstra om dem.

Men det var mycket värre än de först trodde.

Veterinären på Utah Valley Animal Rescue bestämde sig för att röntga katten för att se eventuella inre skador. Alla blev chockade när de såg röntgenbilderna.

Den lilla katten hade en 10 cm lång dartpil i hjärnan. På något sätt hade hon överlevt med pilen i huvudet – ingen vet hur länge den suttit där. 

Veterinären hittade även en mindre pil i hennes ena axel. 

Pilen i huvudet hade träffat på ett sätt så att den inte orsakat några dödliga skador, men Miss Kiss måste ha haft väldigt ont.

Veterinären bestämde sig för att operera katten och ta bort pilen, men ingen visste om hon skulle överleva ett så avancerat ingrepp.

Men katter har ju som bekant nio liv.

Miss Kiss överlevde, men skadade en nerv i hjärnan som gjorde henne blind på ena ögat. Det verkar dock inte störa henne det minsta idag. Passande nog adopterades hon av sin nya husse Kevin, som också är blind på ena ögat.

Kevin brukar kasta pingsbollar till Miss Kiss i huset för att hjälpa henne träna synen. Han brukar till och med sova på golvet med henne för att hon ska känna sig trygg i sitt nya liv.

Trots allt det hemska som hänt Miss Kiss har hon nu äntligen fått ett kärleksfullt hem. Jag är så glad att det slutade lyckligt!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.