Katten som ingen ville ta i är oändligt tacksam över att äntligen få en kram

Katten Valentino var en sån där katt som ingen ville komma nära. Hans päls var matt, hans ögon rinniga och han hade en allvarlig hudsjukdom.

Men var det något Valentino behövde så var det kärlek och värme från människor.

Som tur var råkade en djurvän se Valentino – en djurvän som inte brydde sig om hur han såg ut på ytan, utan bara såg vad han behövde i sitt hjärta.

Nu har bilderna på Elaine Seamans kram med den hemlösa katten hyllats av tusentals.

Valentino räddades från gatan i ett fruktansvärt tillstånd. Han var mager och hade en allvarlig infektion i huden. Ögonen var så svullna så att han knappt kunde öppna dem.

På grund av att Valentino såg så läskig ut var det ingen som ville ta i honom. Han satt ensam i sin bur och fick ingen mänsklig kontakt. Tills Elaine Seamans kom på besök.

När Elaine Seamans passerade Valentinos bur på Baldwin Park djurhem stannade hon till. Hon hörde hur katten gnydde efter hjälp och kunde inte låta bli att öppna buren och ta upp honom.

”Han stack fram ena tassen och gav ifrån sig ett litet jamande. Det var som att han skrek ‘snälla hjälp mig’ fast utan att kunna orden”, berättar Elaine för The Dodo.

Hon berättar att hon inte såg någon annan möjlighet än att stanna och hjälpa katten. Hon lyfte upp honom och kramade honom, utan handskar eller någon annan skyddsutrustning. Valentino la genast sitt lilla huvud på hennes axel.

”Då stod det klart. Jag var tvungen att få ut honom därifrån.” berättar Elaine.

Hon fortsatte hålla katten i famnen samtidigt som hon tog upp telefonen och ringde sin vän Toby Wisneski, grundaren av organisationen Leave No Paws Behind. Toby kunde höra katten jama i bakgrunden och gick med på att ta hand om honom.

Valentino fick åka hem till Toby över helgen och slippa buren på djurhemmet.

Trots att han är illa där an så ser det faktiskt ljust ut för Valentino. Han blir starkare för varje dag och kommer få ett långt och lyckligt liv när han blir frisk.

”Han är en kämpe” berättar Toby. ”Han är så kärleksfull och man kan se att han är tacksam. Han spinner och gosar gärna med veterinärerna och vet att han är säker hos dem.”

Valentino letar nu efter ett förevigt-hem. Men tills den dagen har får ett hem är han trygg tillsammans med Toby.

Jag blir så berörd när jag ser bilderna på Valentino och Elaines kram. Alla behöver kärlek, och Valentino behövde det mer en någonsin den dagen. Jag hoppas att han blir frisk fort!

Dela gärna artikeln om du också blev berörd av bilden.

Djurbibeln står på djurens sida.