Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Katten räddades ur skogsbranden. Nu har hans mirakulösa återhämtning blivit en symbol för hopp.

Just nu pågår flera kraftiga skogsbränder i Kalifornien i USA. Bränderna påverkar många boende i området, både människor och djur. När brandmän i området nyligen slogs mot en kraftig skogsbrand norr om San Francisco gjorde de en chockerande upptäckt.

Branden som brandmännen slogs mot är en av de värsta i hela staten, så när de plötsligt fick syn på en liten svart katt trodde de inte att det var sant. Katten hade på något mirakulöst sätt lyckats överleva värmen och lågorna, men hade drabbats av brännskador.

Brandmännen körde därför iväg honom i ilfart till ett djursjukhus i närheten.

FOTO: Wasson Memorial Veterinary Clinic (Facebook)

– Brandmännen som hittade katten tog med honom hit. Han hade brännskador, speciellt runt sitt ansiktet och resten av pälsen hade blivit svedd, säger en person på djursjukhuset till The Dodo.

Personalen började omedelbart att vårda katten och smörjde bland annat in honom med en salva mot hans brännskador.

FOTO: Wasson Memorial Veterinary Clinic (Facebook)

Och trots allt katten varit igenom rapporteras den nu vara på bättringsvägen, såväl fysiskt som psykiskt. Allt tack vare brandpersonalen som hittade honom och sjukvårdspersonalen som vägrade ge upp om honom, trots det svåra brännskadorna.

Och visst ser han redan mycket bättre ut.

FOTO: Wasson Memorial Veterinary Clinic (Facebook)

– Han mår jättebra. Han spinner och vill bli klappad. Han verkar verkligen vara en väldigt snäll katt, säger en ur personalen till The Dodo.

Och nu har den lilla kissen blivit en symbol för hopp i den eldhärjade delstaten. Han är ett bevis på att det är värt att rädda alla djur som skadats i branden, oavsett hur mörkt det kan se ut.

FOTO: Wasson Memorial Veterinary Clinic (Facebook)

Jag önskar den här lilla katten allt gott och hoppas att hon får ett långt och tryggt liv, långt ifrån eld och andra hemskheter.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna