Katter eldas för att anlägga bränder – kastas iväg som levande facklor av maffian

Katter och får fångas in av italienska maffian – och dränks i bensin. 

Djuren förvandlas till levande facklor när maffian vill tjäna pengar på skogsbränder.

Den italienska maffians metoder är grym och hänsynslös. 

– Inga tvivel om att det är en organiserad anlagd brand, säger italienska civilförsvarets Francesca Maffei till Dagens Nyheter

Foto: Pixabay/Public Domain

I södra Italien rasar just nu en rad olika bränder. Flera misstänks ha anlagts med hjälp av brinnande katter – av italienska maffian.

Först fångar maffian in katterna – sen dränks de i bensin innan mordbrännarna tänder eld på dem. Därefter släpps de skräckslagna katterna in i skogsterrängen och flyr i panik för att ge elden spridning innan de dör i fruktansvärda plågor. 

De senaste dagarna har mer än 700 brandlarm kommit in till italienska civilförsvaret. Detta är verklighet kring Vesuvius och även på Sicilien. Men i det senare fallet användes levande får, enligt Independent. Italienska maffian misstänks ha och göra med flera av bränderna, skriver Aftonbladet

– När det plötsligt börjar brinna på ett tiotal olika ställen samtidigt inom ett begränsat område så finns det inga tvivel om att det är en organiserad anlagd brand, säger Francesca Maffei, ansvarig på det italienska civilförsvarets presskontor i Rom till Dagens Nyheter.

Dessa grymma och hemska handlingar har ett syfte för maffian: Pengar. 

När bränderna ödelagt skog och mark vill staten förr eller senare sanera de förstörda områdena – och då fixar maffian så att dessa uppdrag går till företag som de infiltrerat. Därför tjänar mordbrännarna pengar på att städa upp efter dem själva. 

Dessutom ser de en fördel i att förstöra regioner innan de blir naturskyddsområden – för att undvika byggförbud på områdena. 

Detta är bara fruktansvärt och man hoppas verkligen att italienska myndigheterna kan gripa de ansvariga!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.