Katterna levde ihop hela livet tills en av dem blev adopterad. Det som händer sedan berör mig ända in i hjärtat.

Det finns flera anledningar till varför katter hamnar på olika katthem. De kan ha behandlats illa, de kan ha blivit upphittade utan adressering eller bara farit illa och som behöver hjälp för att finna ett nytt hem. Ibland händer det att katterna kommer tillsammans, som i fallet med 11-årige Mojo och 16-årige Max.

De kom tillsammans till ‘County Animal Control’ i Maryland. De hade, vad personalen förstod, ett väldigt starkt band till varandra och hade troligtvis varit tillsammans hela livet. De bodde länge på hemmet, innan det en dag kom en kvinna dit som letade efter en katt att adoptera.

Hon hade dock bara tänkt sig en katt, då hon inte behövde mer än en och tänkte att det skulle bli för mycket arbete med två. Därför adopterade hon bara en katt, nämligen Mojo.

Bildkälla

Skärmavbild 2015-12-30 kl. 12.51.01

Men bara efter några dagar hemma hos kvinnan, hade Mojo börjat visa hur mycket han saknade sin kompis borta på hemmet.

Han betedde sig konstigt, jamade och satt vid dörren för att visa att han ville ut och hämta sin vän. Trycket blev för stort hos kvinnan, som då gjorde någonting som värmer mitt hjärta så mycket.

Hon åkte tillbaka till hemmet och adopterade även Max.

”Mojo har varit en underbar katt, men kunde helt enkelt inte släppa sin gamla kompis, vilket jag självklart kan förstå”, säger kvinnan enligt The Dodo.

Chris, som är volontär på katthemmet, skriver så här på deras Facebook-sida:

”Kvinnan berättade för mig att hon inte kunde leva med tanken att Max skulle behöva leva utan sin bästa vän. Så ja, hon var här i dag och adopterade även Max för att återförena de båda vännerna. Ha nu ett fint liv tillsammans, Max och Mojo!”

Bildkälla

980x

Underbart att historien fick ett så vackert slut. Ha det nu bra tillsammans, Max och Mojo!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna