Kattunge föds med ”känguruarmar” – träffar katt som ser likadan ut och blir bästa vänner

Katter finns i många former och skepnader. En del är stora, andra små – somliga randiga, andra prickiga. Men alla är de lika älskvärda! 

Möt Joey! Han är en tio dagar ung kattunge och föddes med böjda framben.

Nu har han hittat sin första vän i livet – en katt som precis som honom har lite mindre tassar än vanligt. 

© @KangaRooTheKitty (Instagram)

Den här lille kattungen vägde bara 100 gram när en grupp djurvänner hittade honom i San José. Då var han i behov av både kärlek och ett hem. 

När han kom in till veterinären visade det sig att han hade diagnosen agenesi, vilket betyder att kroppsdelar eller organ inte utvecklats som det ska. I Joeys fall gällde detta framtassarna, uppger Love Meow

© @KangaRooTheKitty (Instagram)

När Joey hittades ska han bara ha varit omkring någon dag gammal, och som vi kan se på bilderna var han så liten att han fick plats i en människas handflata. 

– Det är den minsta lilla katt jag någonsin tagit hand om. Jag vaknade varje natt för att titta efter om han fortfarande var okej, berättar fostermamman för djursidan Love Meow. 

Men det visade sig att Joey inte är den enda katt med mindre framben än normalt som fostermamman tagit hand om. 

Möt Kanga Roo! 

© @KangaRooTheKitty (Instagram)

Hon har samma fostermamma som Joey och blev också adopterad en gång i tiden. Hon delar också historia med Joey – som också blev räddad av samma djurorganisation i San Fransisco, Kalifornien, USA. 

Men trots sitt handikapp lever Kanga Roo ett fullt normalt liv hemma hos sin fostermamma. När fostermamma kom hem med lille Joey reagerade Kanga Roo först lite avvaktande. Hon luktade lite grann på bebisens lilla vita päls och gav honom några kärleksfulla pussar i ryggen. 

© @KangaRooTheKitty (Instagram)

Det var kärlek vid första ögonkastet! 

Joey matas i stor sett hela tiden via nappflaska, och då vill Kanga alltid vara i närheten för att se att allt går rätt till. 

Och visst ser det ut som att det är på väg att utvecklas till en livslång vänskap? Man kan också följa deras livsresa på Kangas Instagram-konto

Så fint med djurvänner som adopterar och tar hand om utsatta djur! Dela gärna med dina vänner om du också tycker det är viktigt att djuren får den kärlek de förtjänar.