Kattungen övergavs på grund av sin hjärnskada – 1 år senare bevisar han att ingenting är omöjligt

Alla liv är värda att rädda! Det tycker åtminstone Carmelo Aresco, som räddade livet på en sjuk liten kattunge genom att adoptera den. Nu har de blivit bästa vänner och hjälper varandra genom livet, skriver sajten Love Meow.

Den lilla missen, som först fick namnet ”Lilla Musen” eftersom han såg ut som en liten, grå mus, föddes med för liten lillhjärna. Ett syndrom som heter feline cerebellär hypoplasi och innebär att katten har dåligt balanssinne eller saknar det helt och hållet. Efter att mamman stött bort kattungen hamnade han på djursjukhus där han matades för att ens överleva.

Bildkälla: Facebook

Allt eftersom visade den lille krabaten en otrolig livsvilja och vägrade erkänna sina begränsningar utan försökte klättra och gå precis som sina kattkamrater. När Carmelo fick syn på kattungen via en Facebooksida insåg han direkt att han ville adoptera den, som vid det här laget fortfarande var väldigt liten men välmående.

– Jag åkte för att träffa honom och blev överraskad över hur liten han var. Han tittade på mig med en osäker nyfikenhet och när jag såg hans för korta svans förstod jag att vi var menade för varandra, säger Carmelo till Love Meow.

Bildkälla: Facebook

Carmelo döpte slutligen katten till Pepino, efter en låt han lyssnade mycket på som barn, och har blivit bästa vän med kissen. Pepino kommer aldrig att kunna gå ordentligt och behöver ständig hjälp, men kan tack vare Carmelos kärlek och värme ändå leva ett lyckligt liv. Trots att det vinglar lite har Pepino lärt sig att använda en kattlåda.

– Han är stark trots att han inte kan gå. Jag håller honom varje gång han ska äta och hans matskål är gjord i silikon så han inte ska slå ut tänderna om han trillar ned på den. Det bästa med honom är att han inte har en aning om sina begränsningar, säger Carmelo.

Bildkälla: Facebook

Carmelo och Pepino, nu ett år gammal, har tack vare Pepinos lilla handikapp, kommit varandra väldigt nära.

– Han vill alltid vara i samma rum som jag. Han spinner jättehögt när jag håller honom och efter att han ätit. När han är trött vill han alltid somna i mitt knä, säger Carmelo till Love Meow.

Bildkälla: Facebook

Dela gärna artikeln med dina vänner om du också insett att äkta vänskap kan komma i vilka former som helst.

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.