Kattungen satt fast i ett avloppsrör i 33 timmar – mitt hjärta smälter när jag ser den räddas

Det är svårt att inte smälta när man ser en liten kattunge, så att komma till undsättning när en hjälplös katt fastnat i ett avloppsrör var en självklarhet för ett gäng frivilliga i USA.

Tack vare en grupp djurälskares initiativ kunde kattungen Piper räddas ur avloppsbrunnen – efter 33 timmar.

cenaturio

Det var när flera kunder på en parkeringsplats i Kalifornien, USA, hörde små upprepande skrik som de märkte att något var konstigt. Efter en stund upptäcktes det att ljuden kom från en avloppsbrunn i närheten där en kattunge fastnat. David Loop från Sierra Pacific FurBabies – en ideell organisation i USA, kallades till platsen för att se över situationen, därefter kunde ett räddningsarbete med många engagerade påbörjas.

Genom att fira ner en kamera i brunnen kunde räddningsarbetarna se att en liten kattunge fastnat i ett trångt rör med en omkrets av cirka 20 centimeter. På skärmen syntes den lilla kattungen som försiktigt kikade fram, fortfarande jamandes förtvivlat på grund av det begränsade utrymmet i röret. 

Ett långt och omfattande grävningsarbete påbörjades så att röret kunde lossas. Efter 33 timmar lyckades man rädda kattungen, som mådde bra trots de många timmarna ensam nere i mörkret. 

Kattungen – som fick namnet Piper, kunde föras i säkerhet för att få värme och kärlek. Piper är en glad och sprallig liten misse som tack vare många djurälskare kunde fortsätta sitt liv genom att räddas från avloppsröret. Hur piper hamnade där vet ingen, men vad som är säkert är att många intresserat sig för den lilla kattungens öde, då klippet fått 1 742 716 visningar på YouTube. 

I klippet sover Piper gott i famnen på David Loop från Sierra Pacific FurBabies.

Dela gärna om du älskar kattungar och är glad över hur det gick för Piper.

Ditt husdjur förtjänar bara det bästa – och ingen mår bra av kemikalier i maten. Cenaturios hund- och kattfoder är helt fritt från kemikalier, konstgjorda smakämnen och genmanipulerade produkter. Här kan du läsa mer om Cenaturios kemikaliefria foder (Annons från Cenaturio)

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.