Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Kattungen räddades från gatan när hon led av ögonsjukdomen. Nu har hon opererats och fått en ny familj.

Den här lilla, hemlösa kattungen räddades i december. Då vandrades omrking på en parkering i Burlington, Kanada. Hon föddes med sjukdomen mikroftalmi vilket innebär att ögat inte utvecklas normalt och synen är närmast obefintlig. Eftersom den lilla kattungen var hemlös fanns det igen som kunde ta hand om henne, och ögonsmärtan var outhärdlig.

1katt

Det var Burlington Humane Society som fick ta hand om henne efter att hon hittats och förts till katthemmet av en djurvän med ett hjärta av guld. På Burlington Humane Society förstod man direkt att de var tvungna att operera bort hennes ögonglober om hon skulle kunna leva ett liv utan den oerhörda ögonsmärtan.

2katt

Trots att kostnaden var hög för att genomföra operationen var katthemmet fast beslutna att göra den. Och det var de inte ensamma om…

3katt

Hon fick namnet Hope, och när nyheten om henne började spridas via djurvänner strömmade donationerna till en operation in till katthemmet. Det var en liten tjej vid namn Katelyn (bilden) som stod ut lite extra i det här. På hennes födelsedag önskade hon sig en sak av familj och vänner: Skänk pengar så att Hope kan göra sin operation.

4katt

Efter några månader var pengarna som krävdes insamlade. Operation kunde genomföras. Allting gick bra och smärtan var borta. Nu var det bara en väldigt viktig detalj kvar: Hope var i behov av ett kärleksfullt hem.

5katt

Sökandet efter en ny familj för Hope tog inte lång tid. Bara några veckor efter operationen kunde hon installera sig hos en familj (bilden) som gjorde allt för att hennes rehabilitering skulle gå så bra som möjligt.

6katt

Hope kände sig som hemma direkt. Och kanske kan hennes brist på syn betyda att hon känner kärleken omkring henne på ett mycket starkare sätt. Underbart!

8katt

Bildkälla: Facebook.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna

 

Läs mer om...