Kattungen räddas från döden – nu tror sötnosen att skäggige mannen är hans mamma

När Jordan åkte hemifrån på morgonen trodde han det skulle bli en vanlig dag på jobbet.

Men dagen tog en oväntad vändning.

I skogen hittade han en liten, liten kattunge.

Jordan arbetar som en grävmaskinsoperatör i amerikanska delstaten Pennsylvania, på en mängd olika byggen.

En dag upptäckte Jordan något litet som rörde sig ute i skogen. Det var en liten övergiven kattunge, som på något sätt lyckats hitta till arbetsplatsen.

– Jag frös till och smälte samtidigt. Kattungen såg så ledsen ut. Han var helt täckt i lera, och ja, det såg inte bra ut. Jag började se mig om, men kunde inte hitta några andra katter i närheten. Vi arbetade i princip ute i ingenstans, säger Jordan till sajten The Dodo.

Bildkälla: The Dodo

Jordan bestämde sig för att göra det enda rätta, och tog hand om kattungen. Han tog in den lilla katten i värmen inne i grävmaskinen och kunde tvätta av honom.

Kattungen visade sig bara vara några veckor gammal. Hur den ens hade hittat till byggarbetsplatsen och var mamma fanns, fick Jordan aldrig reda på.

– Jag kunde bara inte lämna honom. Han fick vara med mig resten av dagen inne i maskinen. Sedan bjöd jag honom på lite tonfisk, säger Jordan till The Dodo.

Jordan tänkte först lämna bort kattungen till ett djurhem, men väl inne i grävmaskinen fick de två ett starkt band. Kattungen ville inte sluta kela med Jordan och lekte och gned sig mot hans skägg – nästan som katten trodde att Jordan var hans mamma!

Bildkälla: The Dodo

– Det kändes som katten letade efter en bröstvårta i mitt skägg, han lekte med det och hoppade upp på mina axlar. Där och då bestämde jag mig för att den här lillen måste jag ta hand om.

Sagt och gjort! Nu bor katten, som fått namnet Odin, tillsammans med Jordan. Odin är frisk och mår bra.

Om det inte hade varit för Jordan, hade Odin sannolikt inte varit vid liv idag.

Tack för din insats Jordan, dela gärna för att också hylla honom! 

 

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.