Kattungen Sotis dumpades i soptunnan. Räddades av lastbilschauffören.

Det var en helt vanlig dag för 19-årige lastbilschauffören Kjell-Håkon Krämer. Han skulle lasta några sopkärl på onsdagsmorgonen – men hörde då någonting mycket ovanligt. Ett läte som absolut inte hör hemma på ett återvinningsföretag.

Till sin stora fasa upptäckte Kjell-Håkon att det låg en liten kattunge i ett av kärlen. Den hade dumpats där för att dö. Men den 19-årige lastbilschauffören räddade livet på kattungen – som familjen Krämer nu bestämt sig för att behålla.

– Man blev verkligen både arg och sorgsen på samma gång. Förstår inte hur någon kan göra så här mot en liten katt, säger Kjell-Håkon till Skaraborgs Allehanda. 

 

 

Det var på ett återvinningsföretag i Skövde som Kjell-Håkon hittade den lilla kattungen. Det berättar Skaraborgs Allehanda. Den 19-årige lastbilschauffören ringde direkt sin mamma Pernilla Pettersson så att hon kunde hämta upp kattungen. Men hon var inte kontaktbar så därför tog de med kattungen i en liten kartong i lastbilen. Kort därefter mötte Pernilla upp lastbilen och tog med Sotis, som kattungen nu heter, hem för att få i sig rejält med mat.

– Han var vrålhungrig, säger hon till Skaraborgs Allehanda.

 

Familjen bestämde sig direkt för att behålla den stackars kattungen och ge honom ett nytt liv. För Kjell-Håkon var det både sorgset och hemskt att hitta Sotis i soptunnan, men desto gladare nu när han får möjlighet att ge honom det liv han förtjänar.

– Man blev verkligen både arg och sorgsen på samma gång. Förstår inte hur någon kan göra så här mot en liten katt, säger Kjell-Håkon.

 

 

”Hur kan man göra så mot ett försvarslöst djur?”.

Publicerat av Aftonbladet den 14 juli 2016

 

 
 

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.