Kinesisk mångmiljonär köpte ett helt slakthus för att rädda 2 000 hundar.

Wang Yans älskade hund hade försvunnit. Han letade överallt men det var förgäves. Tillslut bad han att få gå in i ett slakthus för hundar och titta om hans hund hade hamnat där. Tyvärr fann han aldrig sin hund igen, men synen som mötte honom i slakthuset skulle förändra hans liv totalt.

I Kina äter man hundar. Tusentals gatuhundar skickas till slakt varje år, och bara tanken på dessa slakthus får mig att må illa. Det var också precis vad som hände Wang när han gick in för att leta efter sin hund för tre år sedan. Han klarade inte av att se alla dessa oskyldiga hundar som väntade på döden. Han var tvungen att ingripa.

Wang ville försöka rädda så många av hundarna i slakthuset som möjligt. Han hade flera miljoner på kontot och bestämde sig helt enkelt för att köpa hela slakthuset. Sedan startade han ett hundhem.

Totalt har Wang räddat över 2 000 hundar. Han ger dem vård, kärlek och trygghet. Många av dem har placerats ut i familjer som vill ha dem som husdjur, inte mat.

Det har kostat mycket pengar och Wang har lagt nästan hela sin förmögenhet på hundhemmet. När man googlar hans namn får man upp många rubriker om att han har blivit fattig efter att ha räddat alla dessa hundar.

Jag tycker tvärt om, han har blivit rik på riktigt. Wang Yan är min nya idol.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna