Kommunen låter narkotikahundar söka igenom skolor – för att stoppa knarket

För att motverka knarkhandeln som pågår på skolorna har flera kommuner i landet tagit hjälp av polisens narkotikahundar. Senast ut att följa metoden är Örebro, som haft stora problem knarkhandel på sina gymnasieskolor.

– Vi måste agera och göra det väldigt besvärligt att handla med droger på våra skolor, säger Elisabeth Malmqvist (C), ordförande i gymnasienämnden till Nerikes Allehanda.

Örebro kommun vidtar hårdare åtgärder för att stoppa den knarkhandel som blivit ett stort problem på flera av kommunens gymnasieskolor. Nu ska skolorna sökas igenom av narkotikahundar som leds av poliser. Förhoppningen är att det ska förändra elevernas attityd till droghandel i skolan.

– Jag förväntar mig att fler elever ska rustas med verktyg att säga nej, att fler lärare ska känna trygghet i att motverka den här trenden och att det blir betydligt krångligare för dem redan i dag tillhanda håller droger i skolorna, säger Elisabeth Malmqvist till Nerikes Allehanda enligt Aftonbladet.

 

Foto: Maja Suslin/TT

Dela om du tycker att fler kommuner borde göra samma sak för att minska den lättillgängliga droghandeln på skolor i landet.