Kon Majsan dog av kastad burk som rev upp magen – nu vill lantbrukarna se skärpning

En kastad aluminiumburk. 

Det blev kon Majsans tragiska öde – som tog hennes liv. Först led hon något vansinnigt – sen tvingades hon avlivas.

Nu ryter lantbrukaren Ove Fredriksson ifrån, skriver Land

Foto: Facebook/Pixabay (obs, Majsan är inte med på bilden ovan)

Majsan var ute och betade när hon fick i sig rester av en kastad burk. Magen revs upp av de vassa kanterna – och hon blödde ur munnen. 

Kon led och tvingades senare avlivas. 

Fredriksson skrev själv om händelsen på sin Facebook-sida under tisdagen. Kon Majsan var tvungen att avlivas efter att ha svalt en burk. 

Nu vill han, genom sitt inlägg som redan delats av tusentals svenskar, uppmana att vi ska tänka till och förstå hur illa det kan gå om man kastar en burk i naturen. 

”Att ett oskyldigt djur som en ko som ger oss så mycket ska behöva lida och bli utsatt av sånt på grund av en lat och väldigt feltänkande människa tycker jag är fruktansvärt.”

Han vill att vi visar djuren större respekt. 

”Jag trodde att efter alla dessa år av uppmärksamhet av detta problem så borde folk ta till sig och tänka!”, skriver han. ”HUR kan människor vara så ansvarslösa att det slängs sånt här i naturen på alla möjliga ställen?”.

Hans budskap? 

Släng aldrig skräp i naturen! 

Inlägget har fått stor uppmärksamhet – och många är arga. 

”Det är fruktansvärt!! Blir så förbannad på dessa slöhögar som inte tänker alls! Lika så folk som slänger glasflaskor mm i vattnet där man badar!
Jag har iallafall gjort något rätt med mina pojkar för jag har talat om för dem att man slänger INTE skräp i naturen och jag har förklarat för dem varför”, skriver en person i kommentarerna. 

Detta är fruktansvärt! Dela och sprid gärna Oves viktiga budskap vidare, så att inga fler kor eller andra djur kommer till skada!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.