Kornas vilda glädje när de ser dagsljus för första gången på 6 månader

Tänk dig själv att du varit inne i en lada under hela vintern. Det är kallt, mörkt och det enda du vill är att få känna gräset mellan tårna.

Men för den här lilla kalven blir det en alldeles speciell dag när den släpps ut på grönbete. För första gången får han känna gräset under sina små klövar – och reaktionen är helt fantastisk.

Under vinterhalvåret får kossorna ägna sig åt aktiviteter inne i ladan, framför allt för att det är alldeles för kallt för att gå ut. Snön ligger som ett täcke över det goda gräset och solen syns inte till. 

Men när den där dagen äntligen kommer, då kossorna får gå ut på bete, går det inte annat än att vara lycklig. 

Bildkälla: Facebook

På bondgården har människor flockats för att få se när kossorna släpps ut efter sex månader inomhus – och när ladgårdsdörrarna öppnas ser kossorna något misstänksamma ut. 

Men så fort klövarna får röra vid det varma gräset förstår de vad som händer.

Bildkälla: Facebook

Äntligen är den bästa dagen på året här och när kossorna får leka fritt. Lyckan går inte ens att ta på. I ren glädjeyra studsar kossorna runt, utrycker sin lycka och känner på friheten.

Men för en liten kossa är det ett väldigt speciellt ögonblick. Den lilla kalven har spenderat sitt korta liv inomhus och får nu för första gången känna hur det är att vara fri. Den otroliga glädjen kalven utrstrålar får mig på så gott humör.

Tänk att få se och känna på gräset kan ge så enormt stor lycka. 

Bildkälla: Facebook

Kossorna måste ha en bonde som verkligen tar hand om dem och ger dem mycket kärlek för att det här ska bli den bästa dagen på året, varje år.

Känner du någon som kommer bli glad av se dessa lyckliga kossorna? Dela gärna artikeln på Facebook!